• Krāpnieki ar mākslīgā intelekta palīdzību nozog 23 miljonus

    Krāpniecība
    Estere Jansone
    8. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Chris Yang/Unsplash
    Politikas pētniece Iveta Kažoka dalījusies ar satrauktu ziņu. Ārzemēs sākuši uzdarboties krāpnieki, kas ar mākslīgā intelekta palīdzību pamanījušies nozagt milzu naudu.

    Kāda starptautiska uzņēmuma finanšu nodaļas darbinieku krāpnieki pierunājuši pārskaitīt miljonus uz svešu bankas kontu. Modernais krāpšanas gadījums noticis Honkongā, kur finanšu nodaļas vadītājs attālināti ticies ar it kā vairākiem uzņēmuma valdes locekļiem. Video konferencē krāpnieki, izmantojot «deepfake» tehnoloģiju pārveidojuši savas sejas un balsis, lai tās upurim šķistu pazīstamas.

    Sarunas laikā ļaundari vienojušies ar uzņēmuma finansistu, ka viņš pārskaita 200 miljonu Honkongas dolārus jeb 23 miljonus eiro tā paša uzņēmuma Lielbritānijas finanšu nodaļai, ziņo «CNN». Lai gan uzņēmuma darbiniekam radās aizdomas par šī darījuma īstumu, jo saņēma aizdomīgu konta numuru, tomēr nedrošību kliedēja mākslīgā intelekta uzģenerētie kolēģi, kas pārliecinājuši finansistu pārskaitīt milzīgo naudas summu. Uzņēmuma darbinieks pat nenojauta, ka ir ticis pamatīgi apkrāpts līdz brīdim, kad viņš pats personīgi neuzrunāja vienu no valdes locekļiem.

    Šis krāpšanas gadījums pamatīgi satraucis politikas pētnieci Ivetu Kažoku. Viņa skaidro, ka nākotnē tā varētu kļūt par realitāti un pret to būs grūti cīnīties vai izsargāties. Kažokas domubiedri vietnē «X» izsaka versiju, ka turpmāk nopietnus lēmumus varēs veikt tikai pēc klātienes tikšanām.   

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē