• Kariņš noraidījis NA un AS piedāvāto risinājumu tālākajam koalīcijas darbam

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    11. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šodien noraidījis Nacionālās apvienības (NA) un «Apvienotā saraksta» (AS) piedāvāto risinājumu tālākajam koalīcijas darbam, pēc tikšanās ar Kariņu pavēstīja NA politiķis Jānis Dombrava un AS politiķis, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns.

    Dombrava un Smiltēns arī izklāstīja sīkāk, kāds bija NA un AS piedāvājums.

    Kā ziņots, lai valdība strādātu dinamiskāk, Kariņš rosinājis NA politiķim Rihardam Kolam ieņemt ārlietu ministra amatu, AS pārņemt Ekonomikas ministrijas un «Jaunajai vienotībai» (JV) – Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vadību.

    Tāpat JV no NA pārņemtu Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja amatu, paredz Kariņa piedāvājums.

    Noprotams, ka AS un NA šo priekšlikumu nepieņēma.

    Gadījumā, ja NA vai AS atteiktos no šī piedāvājuma, tad premjers būtu gatavs sākt sarunas par citas valdības veidošanu ar Zaļo un zemnieku savienību un «Progresīvajiem».

    Kā ziņots, premjers jau iepriekš tika izteicies, ka vēlas koalīcijas paplašināšanu, lai panāktu raitāku darbu skolu tīkla sakārtošanā, veselības aprūpes situācijas uzlabošanā, darbaspēka jautājumos, valsts kapitālsabiedrību virzīšanā uz biržu un sociālajos jautājumos, proti, nepieciešama Stambulas konvencijas ratifikācija «kā simbolisks, bet dziļi nozīmīgs Saeimas žests» un Satversmes tiesas lēmuma izpilde, kas saistās ar kopdzīves regulējumu.

    Patlaban valdošajā koalīcijā strādā «Jaunā vienotība», Nacionālā apvienība (NA) un «Apvienotais saraksts» (AS), taču pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās koalīcijas partijas nespēja vienoties par atbalstu vienam kandidātam, Ministru prezidents Kariņš ir sācis sarunas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu ar Zaļo un zemnieku savienību un «Progresīvajiem», kam gan NA un AS iebilst.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē