• Kariņš atkāpsies no Ministru prezidenta amata

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    14. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Paula Čurkste / LETA
    Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pirmdien paziņoja, ka atkāpsies no premjera amata.

    Kariņš preses konferencē informēja, ka ceturtdien Valsts prezidentam iesniegs dokumentu par valdības demisiju.

    Līdz ar Kariņu demisionēšanu būs kritis viss Ministru kabinets, tādējādi paverot ceļu jaunas valdības izveidošanai ar «Jauno vienotību» (JV), Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un «Progresīvajiem» kā tās potenciālo kodolu.

    Kariņa palikšana amatā pēc paziņojuma par sarunu sākšanu par citu valdību ir bijusi viena no pretenzijām, kuru izvirzīja līdzšinējie koalīcijas partneri – Nacionālā apvienība un «Apvienotais saraksts», uzsverot, ka tādējādi tiekot pārkāpta Satversme.

    Saskaņā ar likumu Ministru kabineta locekļi pēc valdības atkāpšanās turpinās pildīt savus pienākumus līdz brīdim, kad Saeima būs izteikusi uzticību jaunam Ministru kabinetam, – ja vien parlaments līdz tam nav nebūs lēmis kā citādi.

    Kā ziņots, Kariņš pagājušajā nedēļā sāka sarunas par jaunas koalīcijas un valdības veidošanu. Piektdien sarunas par jauno koalīciju notikušas ar «Progresīvajiem» un ZZS, kas kopā ar JV varētu veidot topošā Ministru kabineta kodolu.

    Pašlaik nav zināms, kā sarunas sekmēsies ar «Apvienoto sarakstu» (AS) un Nacionālās apvienība (NA), kuras piektdien atteicās nākt uz sarunām.

    Jau vēstīts, ka, lai valdība strādātu dinamiskāk, Kariņš iepriekš rosināja veikt vairāku amatu rotācijas, taču AS un NA piektdien šo piedāvājumu noraidīja. Tāpēc piektdien premjers paziņoja par jaunas valdības veidošanu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē