(18+) Lielās sekspektācijas jeb Kāpēc par seksuālajām vēlmēm ir jārunā

Ir tāds vecs un labs stāsts. Kungs dodas uz veikalu, bet dāma nepasaka, ka vēlas, lai kaut ko no veikala atnes. Kad kungs ir pārradies mājās bez produktiem, kuri nemaz netika pieprasīti, dāma uzmet lūpu. Nav jau liela brēka, varbūt nākamreiz iedomāsies. Varbūt. Tam taču būtu jābūt pašsaprotami, ka nepasaka, ka grib, bet pašam vajag izdomāt, ka vajag. Bet tā nav. Vai izklausās pazīstami? Varbūt. Es te spriežu pēc savas personīgās pieredzes. 
Ance Tarvida
Foto: Shutterstock

Ja es tev sniedzu to nirvānu, ko sniedz mana mute, tad es sagaidu, ka es dabūšu pretī vismaz daļu no tā, ko tu pa dienu darīji ar saldējumu Pols.


Man kā latentajai patriarhāta piekritējai, protams, imponē ideja, ka vīrietim būtu jāuzņemas iniciatīva, jānodrošina labsajūta kā sev, tā man, ir jābūt kungam un ķēniņam un jāizrāda bezierunu rūpes, kamēr es pati klusēju, bet ceru, ka vīrietis pats sapratīs, ko es gribu. Seksā.

Laiku pa laikam, lasot internetā dažādas diskusijas par seksu, tās mani tiešām pārsteidz. Es līdz šim nebiju iedomājusies, ka tik liels vairums pieaugušu cilvēku domā, ka vīrietis ir tas, kurš seksā faktiski piedalās vienīgais, jo viņam acīmredzot ir jābūt lielākai pieredzei, viņam jāzina, ko un kā darīt tālāk, kamēr sieviete guļ (vai stāv, tup, nevienu netiesāju) un neko nesaka, jo kauns un bail pateikt, ko viņa grib. Es biju pārsteigta, ka ceļamies un krītam par ideju «bet tas taču ir pašsaprotami, ka viņam ir jāzina/jājūt/jānolasa mani», kamēr mēs vienlaikus cīnāmies pret stigmu, ka, ja vīrietis ir gulējis ar vairākām sievietēm (lasīt: uzkrājis pieredzi), tad viņš ir malacis, bet, ja sieviete ir gulējusi (lasīt: uzkrājusi pieredzi) ar vairākiem vīriešiem, tad viņa ir vieglas uzvedības.

Un tomēr, runājot par pašsaprotamām lietām, pašsaprotami, piemēram, ir regulāri mazgāt rokas, bet mēs tagad izdodam n-tos tūkstošus eiro par to, lai cilvēkiem atgādinātu, ka jāmazgā rokas, un par Latvijas galveno influenceri tagad ir kļuvis Uga Dumpis. Nekas nav pašsaprotami. Jo īpaši, ja ir runa par to, ko mēs katrs kā personība gribam un kas mūs ­uzbudina.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē