Cena, ko samaksāju, bija tā vērta: Iļģuciema sieviešu cietuma kapelāne Rudīte Losāne

Šajā laikā mēs visi mazliet jūtamies kā ieslodzīti. Mums tik ļoti nepieciešams iekšējs miers, sapratne, kāds mierinošs vārds. Rudīte Losāne ar šo cilvēcisko nepieciešamību tās skaudrākajās izpausmēs saskaras jau ilgus gadus.
Aivars Pastalnieks
Aivars Pastalnieks

Rudīte kā Iļģuciema sieviešu cietuma kapelāne ne tikai uzklausa un stiprina dzīvē paklupušas sievietes, bet arī veido cietuma kultūrvidi. «Tas noteikti strādā,» viņa saka.

«Manam raksturam tik skarba vide bija vajadzīga, tā mani ir noslīpējusi,» – atzīst Rudīte un piebilst «es sevī vēl atpazīstu daudz sievišķības.»

Uz sarunu villā Santa viņa ierodas gaumīgā Jolantas Ozollapas darinātā kleitā: «Speciālu to pasūtīju, gribu luterāņu baznīcas stilā ieviest ko modernāku…»

Projektu «Villas Sarunas» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par Villas Sarunas saturu atbild izdevniecība Žurnāls Santa. #SIF_MAF2021

Izvēlies sev piemērotāko digitālā žurnāla Santa+ abonēšanas plānu un baudi vērtīgu saturu, ko viedo Latvijas labākie žurnālisti un spēcīgas personības.

 

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē