• Šarmantās un kaprīzās skaistules – acālijas

    Acālija
    Indra Ozoliņa
    29. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    7/7Vēlās šķirnes

    Vēlās šķirnes

    ‘Addy Wery’. Mūžzaļa, vidēji vēlīna šķirne (zied no februāra līdz martam). Ziedi klaji, piltuvveida, nelieli, diametrā līdz 5 cm, tumšā lašu rozā krāsā ar tumšu ķirškrāsas punktojumu uz augšējām vainaglapām.

    ‘Adonis’. Mūžzaļa, vidēji vēlīna šķirne (zied no februāra līdz aprīlim). Ziedi ar dubultu vainagu (ārējo vainagu veido par vainaglapām pārveidojušās kauslapas), plati piltuvveida līdz zvanveida, diametrā līdz 6 cm, balti, viegli smaržīgi.

    ‘Albert – Elisabeth’. Mūžzaļa, vidēji vēlīna šķirne (zied no februāra līdz martam). Ziedi pildīti, plati piltuvveida, ar nedaudz viļņotu vainaglapu malu, lieli, diametrā vidēji 8,5 cm, divkrāsaini – maigi rožaini ar tumšāk sarkanrožainu neregulāru apmali, uz augšējām vainaglapām zaļgandzeltens punktojums.

    ‘Auseklītis’. Daļēji mūžzaļa, vidēji vēlīna šķirne (zied no februāra līdz aprīlim). Ziedi klaji, piltuvveida, nelieli, diametrā līdz 4,5 cm, karmīnrožaini. Selekcionārs Rihards Kondratovičs.

    ‘Columba’. Daļēji mūžzaļa, vidēji vēlīna šķirne (zied no februāra līdz martam). Ziedi klaji, plati piltuvveida, nelieli, diametrā līdz 3,5 cm, balti. Selekcionārs Rihards Kondratovičs.

    ‘Concinnum’. Mūžzaļa, vēlīna šķirne (zied no marta līdz aprīlim). Ziedi klaji, plati piltuvveida, lieli, diametrā līdz 8 cm, violeti, uz augšējām vainaglapām ķirškrāsas punktojums.

    ‘De Waele’s Favorite’. Mūžzaļa, vidēji vēlīna šķirne (zied no februāra līdz martam). Ziedi puspildīti līdz pildīti, plati piltuvveida, ar nedaudz viļņotu vainaglapu malu, diametrā līdz 6 cm, divkrāsaini – spilgti rožaini ar baltu apmali, uz augšējām vainaglapām ķiršbrūns punktojums.

    ‘Doktor Heimann’. Mūžzaļa, vidēji vēlīna šķirne (zied no janvāra līdz martam). Ziedi pildīti, plati piltuvveida, ar nedaudz viļņotu vainaglapu malu, lieli, diametrā līdz 9 cm, spilgti rožaini. Uz augšējām vainaglapām ķirškrāsas punktojums.

    ‘Hexe’. Mūžzaļa, vēlīna šķirne (zied no marta līdz aprīlim). Ziedi ar dubultu vainagu, piltuvveida, nelieli, diametrā līdz 5 cm, spilgti purpursarkani, uz augšējām vainaglapām neliels ķiršbrūns punktojums.

    ‘Ieva – Aldis’. Mūžzaļa, vidēji vēlīna šķirne (zied no februāra līdz martam). Ziedi pildīti, plati piltuvveida, ar nedaudz viļņotu vainaglapu malu, lieli, diametrā līdz 8 cm, divkrāsaini – maigi rožaini ar balti svītrotām daivu apmalēm, uz augšējām vainaglapām ķirškrāsas punktojums. Selekcionāri Kārlis Bauers un Dzintra Getliņa.

    ‘Max Schäme’. Mūžzaļa, vidēji vēlīna šķirne (zied no februāra līdz martam). Ziedi pildīti, ļoti plati piltuvveida, ar viļņotu un kruzuļotu vainaglapu malu, lieli, diametrā līdz 8,5 cm, divkrāsaini – maigi rožaini ar neregulāru baltu apmali, uz augšējām vainaglapām neliels ķirškrāsas punktojums.

    ‘Meri’. Mūžzaļa, vidēji vēlīna šķirne (zied no februāra līdz martam). Ziedi klaji vai ar nelielu pildījumu, piltuvveida, salīdzinoši nelieli, diametrā līdz 6 cm, purpursārti ar neregulāru baltu apmali. Selekcionārs Rihards Kondratovičs.

    ‘Popzi’. Mūžzaļa, vēlīna šķirne (zied aprīlī). Ziedi ar dubultu vainagu, piltuvveida, diametrā līdz 6,5 cm, rožaini violeti, uz augšējām vainaglapām ķiršsarkans punktojums.

    Rhododendron indicum (Indijas rododendrs). Mūžzaļš, vēlu ziedošs (zied no aprīļa līdz maijam). Ziedi klaji, piltuvveida, diametrā līdz 6 cm, rožaini sarkanīgi, uz augšējām vainaglapām smalks, neuzkrītošs, sarkans punktojums. Nosaukums ir maldinošs – šī ir acālija, kas savvaļā aug Japānā.

    ‘Sārtais Dzintars’. Mūžzaļa, vidēji vēlīna šķirne (zied no februāra līdz martam). Ziedi pildīti, plati piltuvveida ar kruzuļotām daivu apmalēm, diametrā līdz 8 cm, spilgtā lašu rožainā krāsā. Selekcionāri Rihards Kondratovičs un Kārlis Bauers.

    ‘Vēlziede’. Mūžzaļa, vēlu ziedoša šķirne (zied no marta līdz aprīlim). Ziedi ar dubultu vainagu, plati piltuvveida, diametrā līdz 5,5 cm, purpursarkani. Selekcionārs Rihards Kondratovičs.

    ‘Violetā Zvaigznīte’. Daļēji mūžzaļa, vidēji vēlīna šķirne (zied no februāra līdz martam), ziedi klaji, piltuvveida, nelieli, diametrā līdz 4,5 cm, spilgti rožaini violeti ar ķirškrāsas punktojumu uz augšējām vainaglapām. Selekcionārs Rihards Kondratovičs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē