• Pārcelšanās no pilsētas uz laukiem. Lielākie izaicinājumi

    Dzīve laukos
    Madara Ozoliņa
    Madara Ozoliņa
    27. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    4/6Labu darbu atrast grūti

    Labu darbu atrast grūti

    Krista Mačuka kopā ar dzīvesbiedru Ediju Volkoviču un dēliņu Tomasu no dzīves Ogrē pirms sešiem gadiem pārcēlās uz Cēsu novada Zaubes pagastu. Pa šo laiku ģimenē piedzimušas arī dvīņu meitenes Sāra un Odrija.

    Pēc vidusskolas absolvēšanas uzsāku studijas izglītības vadības fakultātē un strādāju bērnudārzā Imantas mikrorajonā, netālu no savas dzīves vietas Rīgā. Kad sākās attiecības ar tagadējo dzīvesdraugu, mainīju dzīvesvietu – īrēju dzīvokli Ogrē, tomēr turpināju studēt un strādāt Rīgā.  

    Domājot par mūsu pirmo bērniņu, sapratām, ka dzīve pilsētā mums nav piemērota, radās vēlme iegādāties savu īpašumu, ko saukt par mājām. Turpinot īrēt dzīvokli Ogrē, diezgan intensīvi meklējām variantus sava īpašuma iegādei piepilsētu reģionos, un nejauši uzradās finansiāli izdevīga iespēja Cēsu novada Zaubē, kur dzīvo Edija vecāki. Atklāti sakot, pirmajā brīdī es lokācijas dēļ nebiju priecīga, bet pēc ilgām pārrunām par un pret dzīvi laukos, nonācām pie secinājuma, ka tas tomēr būs labākais variants mūsu ģimenei.

    Lielākās grūtības mūs piemeklēja brīdī, kad bija jāatrod jauns darbs. Labi apmaksātu darbu, lai varētu ne tikai izdzīvot, bet arī dzīvot, laukos sameklēt ir grūti. Rēķinājāmies, ka būs jāmeklē tuvākajās pilsētās un jāiegādājas otra automašīna. Edijs iepriekš periodiski, bet regulāri devās peļņā uz ārzemēm, tomēr mazliet cerējām, ka pārcelšanās uz citu vietu dos iespēju atrast nodarbošanos tepat tuvumā. Cerības diemžēl pagaidām nav realizējušās, un draugs joprojām dodas strādāt uz ārzemēm. Es tikmēr strādāju lauku skoliņā par skolotāju. Nu jau esam pieraduši pie dzīves ritma, ka Edijs periodiski ir tālu prom no mājām, bet sākumā, protams, tas bija grūti. Man kā jaunajai māmiņai no dzīves pilsētā, kur viss sasniedzams ātrā un ērtā laikā, nu bija jāpielāgojas pavisam citiem apstākļiem – vienai jātiek galā ar dažādām situācijām, mājas dzīvi un bērniem. Mums nav savas saimniecības vai hektāru plantācijas, bet neskatoties uz to, pie mājās ir ļoti daudz darba – gan ziemā, gan vasarā.  Taču dzīvesbiedrs ir daudz darījis, lai dzīve mums ar bērniem Zaubē būtu pēc iespējas ērtāka. Tāpēc ir ļoti svarīgi, ka lēmumu par privātmājas iegādi pieņem abi.

    Tajā pašā laikā dzīve laukos sniedz lielas priekšrocības – savs pagalms, kur bērniem spēlēties, savs mazdārziņš. Bērniem gana bieži ir iespēja satikt vecvecākus, un ikdiena laukos noteikti ir daudz mierpilnāka par dzīvi pilsētas drūzmā.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē