• FOTORECEPTE: Kā izvēlēties un pagatavot Mārtiņdienas zosi

    Zelta padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    8. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: ER_09, Shutterstock
    2/6Kā nopirkt labu zosi?

    Kā nopirkt labu zosi?

    • Cepšanai der šā gada zoss, kas sver 3–5 kilogramus.
    • Pērkot raugies, lai zosij nav nogriezts kakls un spārnu gali, jo šīs vietas, ilgstoši glabājoties, parasti apkalst pirmās. Ja spārnu un kakla nav, iespējams, tiek slēpts, ka zoss nav pirmā svaiguma.
    • Zosij jābūt viegli dzeltenīgai, tā nedrīkst būt apkaltusi.
    • Ļoti smaga zoss var būt veca, un tādu izcept mīkstu ir gandrīz neiespējami.
    • Zostēviņš vai zosu mamma – garšā atšķirības nav. Vienīgi pavasarī, kad zostēviņš būs krietni noskrējies, gaļa būs sīkstāka.
    • Nesteidzies pirkt vislielāko zosi, jo var gadīties, ka nevarēsi to ierūmēt cepeškrāsnī.

    Nākamā lapa

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē