• Mirdza Zīvere: Man gandarījums, ka mani vairs tā tirgū neatpazīst

    Intervijas
    Aiva Alksne
    3. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mirdza Zīvere
    Foto: Natalja Golubova
    Mirdza Zīvere
    «Esmu ļoti pašpietiekama, man nevajag cilvēku pūļus, ļoti labi jūtos viena vai divatā ar Zigmaru,» teic dziedātāja, režisore un producente Mirdza Zīvere, kuru pēdējo reizi uz skatuves redzējām pirms desmit gadiem.

    – Jūs ar Zigmaru esat kopā jau 42 gadus…
    – Jā, tas nav maz, bet citi nodzīvojuši vēl ilgāk kopā. Mums arvien patīk runāties un visu pārrunāt. Katram ir sava taisnība, bet jāuzklausa, ko otrs saka. Iespējams, palīdz arī tas mūsu abu nedaudz ironiskais skatījums uz visu, kas notiek. Un šad tad arī katram pašam uz sevi.

    Patiesībā man nemaz tā ļoti negribas analizēt to, kāpēc tik ilgi esam kopā. Ir tā, kā ir.

    Pašiem brīnums – atkal gads nodzīvots kopā. 

    Pirms diviem gadiem pēkšņi izdomājām, ka mums vajag savu laulību iesvētīt. Kad precējāmies, viss notika tikai dzimtsarakstu birojā. Zigmārs vēl tagad ir populārs, man gandarījums, ka mani vairs tā tirgū neatpazīst, bet toreiz, kad precējāmies, mēs abi bijām pietiekami populāri un slēpām to, ka precamies. Mums tomēr abiem tās bija otrās kāzas. Kāzās bijām tikai četri – mēs abi un lieciniekos Sandra Ozolīte, kas agrāk dziedāja Opusā, ar savu dzīvesdraugu. Un vēl šoferītis, kas mūs veda. Kad precējos pirmo reizi, kāzās bija 60 cilvēki.

    – Bet līgavas kleita jums taču bija?
    – Kleita bija smuka, bēšā krāsā, draudzene šuva. Tikai pašu kāzu nebija. Bijām pasūtījuši galdiņu restorānā, braucām kaut kur uz Igaunijas pusi, jo galvenais bija būt prom no Rīgas – cerībā, ka mūs neatpazīs.

    – Jūsu attiecības sākās kā dienesta romāns? 
    – Mīlestība bija liela. Bet tā tam bija jānotiek. Ir grūti izturēt tos juku laikus pēc tam, kad katrs aiziet no savas ģimenes. Tas nav vienkārši… Otram atliek tikai samierināties. Taču laiks dziedē pilnīgi visas rētas. Ar lielākām vai mazākām grūtībām visu var pārvarēt. 

    – Jūs savu vīru joprojām mīlat tikpat stipri?
    – Jā, protams. Bet citādi nekā pirms četrdesmit gadiem. Laikam tā ir uzticēšanās. No viņa puses arī. Tas droši vien ir pamatā.

    Visu interviju lasi portālā Santa+ vai žurnāla «Ieva» jaunākajā numurā!

    • Dziedātājas Aijas Andrejevas vasaras prieki un baudas
    • «Esmu ļoti pašpietiekama, man nevajag cilvēku pūļus, ļoti labi jūtos viena vai divatā ar Zigmaru.» Intervija ar Mirdzu Zīveri
    • Bērni nepieņem, ka mammas dzīvē pēc šķiršanās ienācis cits vīrietis. Ko darīt?
    • Komiķis Rūdolfs Kugrēns: «Atslābienu un pasmiešanos tagad vajag vairāk nekā jebkad.»
    • Budžeta pavēlniece ir atgriezusies! 16 lappuses par to, kā dzīvot racionālāk, netērēt tur, kur var netērēt, un parūpēties par drošības spilventiņu: Neturi mājās nevajadzīgas mantas, pārdod tās! Dzīvības apdrošināšana – iespēja apdrošināt arī savu sirdsmieru. Burciņas ar zupu sagatavēm – vārām tagad, ēdīsim ziemā. Tikai pāris eiro, un mašīna tīra un spoža!
    Ieva nr31

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē