• Kas palīdzēs dziedniekam? Žīgures, Peipiņa un Jansones stāsts

    Ezoterika
    Kaija Zemberga
    16. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    4/4Pats sev pacients

    Pats sev pacients

    Dziednieka Oskara Peipiņa stāsts 

     «Nav slimības, ar kuru es pats netiktu galā, taču ir dziednieki, kas izmanto kolēģu pakalpojumus. Divas dziednieces man teica: «Mēs gribam pierakstīties pie jums.» Es viņām atbildēju: «Pierakstieties vispirms pie sevis.» – «Kā tā, pie sevis?» viņas neizpratnē jautāja. «Atnākt pie sevis uz pieņemšanu – tas ir tas pats, kas vērsties pie cita dziednieka pēc palīdzības,» sacīju. Viņām paskaidroju, ka es laiku pa laikam atnāku pie sevis, nolieku krēslu sev priekšā un rīkoju supervīziju. Simboliski samaksāju sev honorāru. Vizītes laikā pārsēžos no viena krēsla uz otru, uzdodu sev jautājumus, piemēram, kāpēc tu domā, ka tev ir vajadzīga palīdzība no malas; kādas ir tavas sūdzības…? Ja cilvēks ir saslimis, viņam ir jāzina, kā izārstēties. Jāpaskatās uz sevi no dažādiem aspektiem – kas notiek ar garu, dvēseli, miesu.

    Pēc tam jāveic slimības diagnostika, jāizvērtē, jādod mājas uzdevumi un pēc nedēļas jāpaskatās, kas ir mainījies. Labākie dziednieki ir tie, kas paši ir izārstējušies no slimības.

    Spilgts piemērs ir Inese Ziņģīte, kas pēc smagas muguras traumas divas reizes tika paralizēta. Viņa piecēlās no gultas un tagad citiem māca, kā pareizi elpot, rāpot, rīvēties.

    Saviem studentiem Dziedniecības akadēmijā mācu – tikai tad, kad tu iemācies palīdzēt sev, Dievs dod spējas dziedināt citus. Kolēģēm, kas vērsās pie manis, teicu – daudz ko varat izdarīt pašas, jums tikai jāpraktizējas. Organisms pirms slimības deva zīmes, jūs tās nesajutāt vai arī jutāt, bet nepievērsāt uzmanību, jo bija jāglābj pasaule, jāpalīdz citiem. Taču dvēsele caur slimību aicināja mājās pie sevis, lūdza paciemoties pie sevis, ieskatīties, iejusties, sadzirdēt. Tā ir augsta pilotāža dziedniecībā – saredzēt šīs zīmes.

    Bet kas tu par speciālistu, ja nespēj palīdzēt sev?! Slikts kurpnieks staigā bez kurpēm, bet labs kurpnieks nēsā vislabākos apavus. Kā gan tas var būt – esi kompetents speciālists, kas palīdz citiem, bet sev tev zināšanu trūkst? Tiesa gan, dziedniecībā ir nerakstīts likums – radiniekus vēlams sūtīt pie kolēģiem, jo tuvinieki uzskata, ka viņiem palīdzēsi ātrāk un lētāk, kā arī neklausās tavos padomos. Es mammai saku – uz zālēm uzdzer ūdeni, bet viņa spītīgi protestē – nē, es dzeršu kompotu! Citi manī ieklausās, ka ūdens palīdz izvadīt no organisma toksīnus, šlakvielas, bet mamma – ne.  

    Uzskatu, ka slimību var izārstēt dabīgie preparāti, bet sintētiskie līdzekļi to tikai apārstē. Medikamentus lieto, lai mazinātu sāpes, bet mazināt sāpes – tas nenozīmē izārstēt slimību. Izdziedināties – tas nozīmē atrast cēloni, likvidēt to un aizvietot ar jaunu pieredzi. Kad pirmo gadu sāku dziedināt citus, man, neērtā pozā krāsojot, savilka muguru, radās sēdvietas nerva iekaisums un draudēja nopietnas gūžas problēmas. 11 dienas gulēju gultā, un tajā laikā es izlasīju 40 grāmatas par mugurkaulu, izmēģināju dažādas tautas metodes. Kad gūžu smērēju ar agaves saknes sulu, lēkāju no sāpēm, jo tā dedzināja kā ar lodlampu, bet sāpes pazuda. Strādāju arī ar slimības cēloni. Kad pēc divām nedēļām ierados pie ārstes, viņa konstatēja, ka esmu vesels.

    Man pāris reizes gadā iesāpas galva, bet es zinu neskaitāmus veidus, kā sāpes noņemt. Mainoties sezonām, man divas trīs dienas var būt aizlikts deguns, var celties temperatūra, jo organisms cīnās ar iekaisumu.

    Es pazīstu savu organismu, zinu tā vājās vietas un periodiski sevi norūdu, veicu profilaktiskus pasākumus, ieturu askēzi.

    Kamēr ir simptomi, mēs varam adekvāti reaģēt. Komandējumā man vienmēr ir līdzi oglīte, ožamais spirts gan sev, gan citiem, jo kādu var piemeklēt epilepsijas lēkme, kā arī citi pirmās palīdzības līdzekļi. Elpošana, gremošana, nervu sistēma, miegs, mugurkauls, imunitāte… – tiklīdz organisms dod zīmi, simptomi signalizē, ka kāda no sistēmām draud iziet no ierindas, es tieku ar to galā pats.

    Visas metodes, ko iesaku citiem, sākot ar badošanos, atslodzes dienām, aizmigšanu minūtes laikā, esmu pārbaudījis uz sevi. Ja es šo pieredzi neesmu izlaidis caur sevi, kā es to varu mācīt saviem klientiem? Viņi man neticēs! Staņislavskis ir teicis – es tev neticu, jo tu to tēlo! Es 42 dienas gavēju, pārtiekot no putrām, riekstiem, ūdens, un pēc tam jutos viegli, man bija tik daudz enerģijas, ka gāju kā raķete. Pirms tam dienā pieņēmu četrus pacientus, vairāk man nebija spēka, šķita, ka esmu inficēts ar visām viņu kaitēm. Pēc badošanās organisms teica – nē, negribu vairs tā, kā agrāk! Zirgs neēd gaļu, un, ja viņu baros ar gaļu, vai viņš labāk strādās?!

    Līdz tam biju izmēģinājis dažādas diētas, atteicos no vēlām vakariņām, bet, kad kļuvu par veģetārieti, varēju ēst vakariņas, jo zināju, ka stundas laikā jebkurš uzturs, izņemot piena produktus, uzsūksies organismā. Izveidoju tā saukto Oskara piramīdu, pēc kuras katrs var pielāgot savu uztura režīmu. To ievērojot, cilvēks sāk labāk justies, viņam uzlabojas veselība, atbrīvojas laiks, līdzekļi, jo viņš vairs nav pakļauts akūtām vainām, ir sava likteņa, veselības kontrolieris, vērotājs, labuma guvējs. Cilvēks pats var kontrolēt, vērot reakcijas, kas organismam patīk, kas ne. Septiņu mēnešu laikā ar septiņiem soļiem var attīrīt organismu. Sāk ar zarnu traktu, taisot klizmu. Kad zarnu trakts ir tīrs, arī aknas ir tīras un mūsu domas ir tīras. Nākamais solis ir likvidēt avitaminozi, bet svarīgi, kurā gadalaikā tas tiek darīts. Pēc tam attīra locītavas, asinsvadus, nieres.

    Ja cilvēks kaut reizi gadā ievēro Tibetas rīsu diētu, kas palīdz 40 dienu laikā attīrīt asinsvadus, viņš jau sajūt pozitīvu efektu, izmaiņas organismā.

    Man nav noslieces uz paaugstinātu asinsspiedienu, taču bija periods, kad varēju pārbaudīt uz sevi, kā asinsspiedienu pazemina glāze kefīra ar kanēli. Kā cilvēkiem palīdzēt pret dažādām vainām, es pētu tikai caur dabas veltēm, produktiem, domāšanu, vizualizāciju. Tā ir mana dzīves skola, kurā vēroju zīmes, piefiksēju, pēc tam izveidoju sistēmu, kas palīdz līdzsvarot visas organisma sistēmas. Dziedinu cilvēku kompleksi, tāpēc dodu padomus viņa dvēselei, garam, miesai, uzdodu mājasdarbus un kontrolēju, kā mainās viņa pašsajūta, veselības stāvoklis.  

    Simptomi ir veselības pazīme. Alerģija, caureja, aizcietējums, tūska, sviedri, sāpes ir veselības vēstījumi, ko cilvēkam sūta iekšējais dziednieks, un ir jāmāk tos novērst, jāstrādā ar cēloņiem. Tāpēc uzskata, ka labākais dziednieks ir tas, kas pats ir ticis uz kājām pēc slimības.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē