• Tiesa sāk lietu pret «Veselības Centrs 4» par pacientu maldināšanu un negodprātību

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    4. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Rīgas pilsētas tiesa sāk skatīt lietu pret medicīnas centru «Veselības Centrs 4» par pacientu maldināšanu, negodprātību un nelikumīgu aizsargātas preču zīmes «Rubenhair» izmantošanu. Ar šo preču zīmi strādā matu klīnika Rubenhair, kura ir dibināta 2013. gadā.

    Matu transplantācijas un ārstēšanas klīnika «Rubenhair» ir vadošā matu ārstēšanas un pārstādīšanas klīnika Latvijā un Baltijas valstīs.

    Medicīnas centrs «Veselības Centrs 4» ir piereģistrējis 2022. gadā interneta domēnu www.rubenhair.lv, kuru atverot parādījās «Veselības Centrs 4» mājaslapa un tika piedāvāti matu tranasplantācijas pakalpojumi identiski tiem, kurus piedāvā matu klīnika «Rubenhair» jau 10 gadu garumā.

    Preču zīmes «Rubenhair» īpašnieks vērsās pret medicīnas centru «Veselības Centrs 4» ar prasību nekavējoties pārtraukt nelikumīgo aizsargātas preču zīmes «Rubenhair» izmantošanu, kā arī pārtraukt pacientu maldināšanu uzdodoties par uzņēmumu, kurš tas patiesībā nav.

    Saskaņā ar Parīzes konvencijas par rūpnieciskā īpašuma aizsardzību vispārīgo principu, prasības iesniegšanai par negodprātīgi reģistrētas vai negodprātīgi lietotas zīmes anulēšanu vai tās lietošanas aizliegumu nav termiņa ierobežojuma. Šī norma atbilst arī civiltiesību pamatprincipam, ka jebkuras personas tiesības izlietojamas un pienākumi pildāmi pēc labas ticības.

    Latvijas preču zīmju likuma 6. pants nosaka, ka absolūtie pamati preču zīmes reģistrācijas atteikumam vai atzīšanai par spēkā neesošu ir maldināšana vai iespējama patērētāju maldināšana, tostarp par preču vai pakalpojumu raksturu, kvalitāti vai ģeogrāfisko izcelsmi un arī, ja tā ir jau reģistrēta iepriekš. Kā arī preču zīmi nereģistrē, bet, ja tā reģistrēta, šo reģistrāciju var atzīt par spēkā neesošu arī tad, ja reģistrācijas pieteikums iesniegts ar negodprātīgu nolūku. Šie principi ir attiecināmi arī uz interneta domēnu reģistrāciju.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē