Zeldas sleja: Ko neteikt sievietei?

Ir vairākas – Zelda pat teiktu, daudzas – frāzes, kuras nedrīkst teikt sievietei. Kādas? Ak, dažādas! Kāpēc? Jo nekad nevar zināt, ar ko tas beigsies…
Zelda
Foto: Shutterstock

Reiz dzīvoja Viņš un Viņa. Mīļākie. Jau tik ilgu laiku, ka viens par otru zināja vairāk nekā dažs precēts pāris. Arī rozā brilles kritušas pirms vismaz pāris gadiem. Abu starpā valdīja sapratne, abiem vien saprotami jociņi, mājieni un emoji. Tomēr gadījās arī pa reizei nesaprasties, parastais lūpas uzmešanas iemesls bija grūtības saskaņot tikšanās laikus. Vienā tādā reizē Viņš, aizvainots par to, ka tiek pārmesta netikšana, uzvilcies attrauca: «Es taču teicu, ka tajā dienā nekādi nevaru! Tiecies tad ar B, gan jau viņš varēs!»

Te nu arī viņa uzmeta lūpu un pie sevis nodomāja – kāpēc gan ne? Kas vainas B? Jāpiebilst, ka B abi satika kaut kad kā dzīvo rotaļlietu un visas puses pēc pasākuma nosprieda, ka bija tik forši, ka noteikti jāatkārto. Vai Viņa toreiz domāja, ka ar šo B sanāks arī tradicionāla formāta tikšanās? Nu nemaz ne! Bet vīrieši dažkārt nenojauš, uz ko spējīga drusku aizvainota sieviete, kurai turklāt vēl tiek pasviesta ideja… Nebija jau arī tā, ka Viņa uzreiz metās meklēt jau pieminēto B… Tomēr, kad pēc pāris stundām atceļoja ziņa «vai vēlies ar mani tikties sestdienas vakarā, atradu jauku vietiņu», Viņa, mirkli svārstījusies, attrauca: «Jā, tiekamies!»

Tad abi precizēja vēlamo tikšanās laiku un B paziņoja: «Es visu sagādāšu, tev tikai jāatbrauc!» Agrākajā formātā bija pierasts, ka Viņa sagādā vajadzīgo, bet Viņš visu apmaksā – tā bija ērtāk abiem, tāpēc Viņa gan nopriecājās, gan nobažījās vienlaikus. Ja nu B sagādā to, kas skaitās smalki, bet Viņai nu nemaz, nemaz negaršo? Klusējot ir lielāka iespēja saņemt to, ko negribi, Viņa nolēma un dažos vārdos, pieliekot smaidiņus, pieminēja to, kas uz galda nebūtu vēlams.

Nākas vien Viņai uzņemties iniciatīvu ar draisku: «Mēs taču varētu arī padejot un pabučoties…»

Pienāca sestdiena. Ja citas reizes pirms tikšanās Viņa vēl kaut ko gādāja un krāmēja, tad šoreiz pienākumos ietilpa tikai izgulēties, sapucēties un sakrāmēt līdzi ņemamās personīgās lietas. Ak, neaizmirsīsim arī tradicionālo stresu «ko vilkt mugurā», jo tas darbu sarakstā ietilpa neatkarīgi no visa cita. Kad Viņa bija vien 15 minūšu attālumā, telefons atvibrēja ziņu «Labs vakars. Esmu jau iekārtojies namiņā, tikai trūkst kompānijas» – un Viņa sajuta prieku par to, ka tiek gaidīta. Ka šoreiz viss būs gatavs, ka neko nevajadzēs darīt. Tikai baudīt… jo tas jau sen ir pelnīts, tā abi darbos iegrimušie bija sarakstē nolēmuši.

Pirms iegriezties ceļā uz nomaļo namiņu mežmalā, Viņa pēkšņi apjauta, ka B izskatu neatceras dikti precīzi, tikai aptuveni.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
3.49 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē