• Ilgstošs stress – ko tas nodara vēdera labsajūtai?

    Reklāmraksts
    5. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Ilgstošs stress kļuvis par ikdienu lielai daļai cilvēku. Mūsu straujā un dinamiskā darba vide nosaka, ka ne mirkli nevaram būt pilnīgi atslābuši. Diemžēl pie šāda dzīves modeļa ciešs mūsu gremošanas trakts un ne tikai.

    Mūsdienās par aizvien aktuālāku problēmu kļūst tā sauktās «nespecifiskās vēdera sūdzības», dēvētas arī vienkārši par diskomfortu. Tas visbiežāk izpaužas kā slikta dūša, vēdera pūšanās, sāpes un vispārēja nelabsajūta gremošanas traktā. Bet kas ir iemesls šīm sajūtām? Atbilde visbiežāk slēpjas mūsu pašu ikdienas gaitās un stresa līmenī.

    Speciālisti vienmēr uzsvēruši pareiza uztura nozīmi kopējās veselības un, protams, arī vēdera labsajūtas veicināšanā. Diemžēl darba dienas skrējienā ne vienmēr sanāk ēst sabalansēti un veselīgi – tāpat ir reizes, kad ēdam stipri vēlāk kā paši vēlētos, jo darbi aizkavējuši mūsu ēdienreizi.

    Šādas neregulāras ēdienreizes savienojumā ar ilgstošu ikdienas stresu var uztaisīt īstu sajukumu vēderā.  Aktīvās vielas un hormoni, kas nonāk vēderā saspringuma un uztraukuma laikā, rada nelabvēlīgu vidi veselīgai zarnu trakta mikroflorai. Tā sastāv no neskaitāmi daudz dažādiem mikroorganismiem, kuri nosaka mūsu vēdera pareizu darbību un labu jušanos. Šis arī ir iemesls, kāpēc daudzi cilvēki, kuri izjūt hronisku stresu, sūdzas arī par gremošanas trakta diskomfortu.

    Ilgstošu saspringumu nepieciešams mazināt, un ir vairākas metodes, kā to darīt. Šai problēmai palīdz veselīga miega režīma ievērošana, fiziskas aktivitātes, dažādi elpošanas vingrinājumi. Bet, ja runājam tieši par vēdera diskomfortu, ko izraisa ilgstošs stress, izcils palīgs ir ne tikai sabalansēts uzturs, bet arī pierādīti efektīvākās no labajām baktērijām Lactobacillus rhamnosus LGG® baktērijas, ko varam uzņemt papildus uztura bagātinātāju veidā ar, piemēram, LIVEO.

    Kāpēc tieši LGG®? Pie funkcionāliem zarnu darbības traucējumiem tieši LGG® labās baktērijas rekomendē Pasaules Gastroenterologu organizācija savās vadlīnijās. Dānijā veiktā pētījumā tika arī noskaidrots, ka, lietojot labās LGG® baktērijas 6 nedēļas kursa veidā, cilvēkiem, kuri ikdienā izjūt ar vēdera diskomfortu saistītas sūdzības, tās krasi mazinājās! Tika atzīmēti uzlabojumi vēdera sāpju intensitātes un biežuma novēršanā, mazinājās arī vēdera pūšanās. Pētījumā arī īpaši uzsvēra, ka pēc 6 nedēļu LGG® kursa dalībnieki norādījuši, ka viņu dzīves kvalitāte uzlabojusies par vidēji 28%.

    LIVEO sastāvā esošās Lactobacillus rhamnosus LGG® ir īpaša veida pienskābās baktērijas, kurām zinātniski pierādīta labvēlīga ietekme vēdera mikrofloras līdzsvara veicināšanā. Tādējādi tās stiprina mūsu gremošanas traktu un arī stresa situācijās nodrošina normālu tā darbību. LGG® ir pasaulē ar efektivitātes pierādījumiem visbagātākās probiotikas. Latvijā LGG® probiotikas kombinācijā ar BB-12® bifidobaktērijām, kas īpaši atbalsta arī bērnu vēdera veselību, pieejamas tikai LIVEO labo baktēriju kompleksā.

    LIVEO – līderis zinātniskajos pētījumos! LIVEO satur pienskābās LGG® un bifidobaktērijas BB-12®, kuras ir pasaulē visvairāk efektivitāti pierādījušās labās baktērijas un ir radītas sadarbībā ar Dānijas kompāniju ChrHansen – pasaules līderi probiotiku izpētē un ražošanā.

    LIVEO ir īpaši attīrīts. Vienīgais produkts Latvijā ar sertificētu zīdaiņu klases formulu, kas nesatur piena olbaltumvielas un to pēdas, kā arī krāsvielas, saldinātājus, aromātvielas un laktozi.

    LIVEO ir drošs. Tā sastāvā esošās labās baktērijas ir saņēmušas augstāko drošības novērtējumu (GRAS), kas nozīmē, ka tās ir pilnīgi droši lietot visiem, ieskaitot zīdaiņus un grūtnieces.

    LIVEO ir piemērots visai ģimenei. Pilieni zīdaiņiem, pulverīši bērniem un kapsulas pieaugušajiem – ērtākais un drošākais lietošanas veids katram vecumam!

    Avoti:

    Pedersen N et al. Ehealth: low FODMAP diet vs Lactobacillus rhamnosus GG in irritable bowel syndrome. World J Gastroenterol. 2014 Nov

    https://www.chr-hansen.com/en/human-health-and-probiotics/our-probiotic-strains/lgg

    https://www.worldgastroenterology.org/UserFiles/file/guidelines/probiotics-and-prebiotics-english-2023.pdf

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē