• Dižajai aktrisei Gunai Zariņai šodien 50. Apsveicam! Spilgti brīži bildēs!

    Sabiedrība
    Zane Piļka- Karaļeviča
    1. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Guna Zariņa.
    Foto: no izdevniecības «Žurnāls Santa» arhīva
    Guna Zariņa.
    Lai kur viņa parādītos – saviesīgā pasākumā, kafejnīcā vai vienkārši uz ielas –, uz viņu atskatās. Šīs nedēļas jubilārei ir gadu gaitā izkopts stils – unikāls, savs, kā nevienai.

    Jaunā Rīgas teātra zvaigzne Guna Zariņa 1. oktobrī svin 50. jubileju. Raugoties uz viņu, gan šķiet – aktrise nemainās, un vēl aizvien ir tā pati 25 gadus vecā Guna, kas 1997. gadā sāka strādāt šajā teātrī.  Modes eksperts Gints Bude ir kvēls aktrises talanta pielūdzējs un saka – Guna ir lielisks piemērs tam, kā jebkurā vecumā izskatīties nevainojami. «Viņa neskrien pakaļ modei, nekopē citus. Aktrise izveidojusi savu stilu, kas atspoguļo viņas iekšējo pasauli. To nevar nopirkt vai iemācīties. Ar stila izjūtu ir jāpiedzimst,» uzskata viņš.

    «Guna ir viena no retajām aktrisēm Latvijā, kas lieliski saprot, kā veidot tēlu.

    Viņa uztvērusi, kas ir modes sāls – ka apģērbs un mūsu ārējā čaula zināmā mērā ir tikai maskarāde un to ne vienmēr vajag uztvert nopietni,» saka modes mākslinieks. «Tajā pašā laikā viņa zina, kur un kā ir jāģērbjas. Gunai uz to ir dabas dota oža. Piemēram, uz Triju Zvaigžņu ordeņa saņemšanu Rīgas pilī aktrise izvēlējās konservatīvu, nopietnu kleitu un apzināti padarīja sevi mazliet vecāku.

    Toties uz pirmizrādi viņa var saģērbties kā jauna meitene, kura ir karjeras pašā sākumā un kurai lielās lomas vēl tikai priekšā. Guna ir hameleons, kas mainās atkarībā no situācijas. To ir interesanti vērot,» saka Gints. «Priecē tas, ka Guna ģērbjas, nevis lai izpatiktu citiem, bet gan sev. Ar apģērbu viņa pauž attieksmi, un to ir viegli nolasīt.»

    «Guna ir izcila aktrise, un viņas stils ir vēl viena radoša šķautne, kur viņa ir ļoti talantīga. Viņa būtu lieliska teātra kostīmu māksliniece. Dzimšanas dienā Gunai no sirds novēlu piedzīvot debiju kostīmu mākslā! Novēlu nebīties un uzdrošināties pamēģināt sevi šajā jomā. No tā, kā Guna māk rīkoties ar tērpu ansambli, teātris būtu tikai ieguvējs,» uzsver Gints Bude.

    Vērtē Gints Bude:

     

    «Nav jāpērk dārgas drēbes vai aksesuāri, lai izskatītos stilīgi. Stils vai nu ir vai nav. Un, ja nav, tad arī visdārgākās dizaineru mantas nepalīdzēs. Guna lieliski izskatās par visparastākajās darba drēbēs.»

     

    «Ne katra aktrise varētu iznest šādu kleitu, bet Guna to dara ar augstu paceltu galvu. Šo komplektu varētu iekļaut stila grāmatā kā paraugu, kā perfekti izskatīties no matiem līdz papēžiem. Ir piedomāts par visu, sākot ar zeķubikšu krāsu un beidzot ar apaviem. Nekas nav nejaušs.»

     

    «Raugoties uz Gunas ielas apģērbu, šķiet – tā ir teatrāla koķetēšana, pāreja no lomas uz lomu. Rūtis apģērbā cilvēks izvēlās tad, kad grib sakārtot domas pa plauktiņiem. Bet par to, ka tās ir radošas domas, liecina oranžā šalle. Skaidrs, ka Guna domā par Gunu! Ne velti uz kapuces uzdrukāts viņas portrets.»

    «Guna spēj nodalīt darbu no savas individualitātes. Ir filmas Emīlija pirmizrāde, uz kuru viņa ieradās koši sarkanā kleitā. Pilnīgs pretstats sievietei, kuru redzam filmā. Tā ir liela māksla – neieciklēties un neiekāpt vienā tēlā arī ikdienā.»

     

    «Šķiet, šo gaisīgo kleitu ar puķītēm aktrise uzvilkusi pašaizsardzības nolūkā, vēloties saplūst ar masu, mazliet paiet maliņā. Taču pat tad Guna ir pamanāma. Jāuzteic aksesuāru izvēle.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē