• Ko īpašu šogad piedāvās Latvijas stādaudzētavas?

    Dārzs
    Indra Ozoliņa
    12. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    4/12Stādaudzētava Sakstagals

    Stādaudzētava Sakstagals

    Zane Graudiņa, stādaudzētavas Sakstagals saimniece:

    – Piedāvāšu piecus jaunumus. Izcili skaistu, veselīgu, pašauglīgu ābeli (Malus) ‘Brandywine’ ar lieliem, koši rozā pildītiem ziediem. Plaukstot lapas ir tumšsarkanas, vasarā tumši zaļas, rudenī sarkanvioletos toņos. Āboli zaļsārti, 3–4 cm diametrā, nedaudz plakani.

    Dziedzeraino ķirsi (Prunus glandulosa) ‘Rosea Plena’ ar maigi rozā, biezi pildītiem ziediem. Krūms 1–1,2 m augsts, zied pavasarī reizē ar lapu plaukšanu. Ļoti laba aukstumizturība.

    Septiņdēlu koku jeb rudens jasmīnu (Heptacodium miconioides) – aukstumizturīgs un augsnes ziņā pieticīgs krūms baltiem, smaržīgiem ziediņiem, kas sakārtoti ķekarā pušķos. Ziedpumpuri parādās vasaras sākumā, uzzied septembrī, oktobra sākumā.

    Vesellapu mežvīteni (Clematis integrifolia), kas ir 0,8–1,2 m augsts nekāpelējošs lakstaugs ar stāviem dzinumiem, ziliem zvanveida ziediem, zied no jūnija līdz septembrim. Ļoti dekoratīvas ir arī sudrabaini pūkainās sēklu galviņas.

    Vidēji līdz vēlu ziedošo pienziedu peoniju (Paeonia) ‘Candy Stripe’ ar stingriem ziedkātiem, lieliem, biezi pildītiem, smaržīgiem, baltiem ziediem ar nevienmērīgi sarkanu lāsmojumu. 

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē