• 3 varianti efektīvai logu tīrīšanai. No klasikas līdz robotiem

    Māja
    Aiva Alksne
    15. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    2/4Klasiskā mazgāšana – dari kā profesionāļi!

    Klasiskā mazgāšana – dari kā profesionāļi!

    It kā jau tas darīts neskaitāmas reizes, tomēr vērts pamācīties no profesionāļiem, lai rezultāts būtu perfekts un arī pašam vieglāk strādāt. 

    1. Sāc ar to, ka uz palodzes uzklāj dvieli, jo kāpēc gan radīt tur lieku netīrību!
    2. Ar mitru mikrošķiedras lupatiņu notīri loga rāmi, pēc tam atver logu un ar putekļsūcēju izsūc no kabatiņas starp stiklu un rāmi visus netīrumus, kas tur pa ziemu sakrājušies. 
    3. Kad tas paveikts, jāsāk spodrināt rūtis. Izsmidzini stikla tīrīšanai paredzēto līdzekli un ar logu mazgājamo mopu (ar to būs daudz ātrāk un ērtāk strādāt nekā ar lupatiņu) atbrīvo rūti no netīrumiem. 
    4. Pēc tam ņem palīgā gumijas sliedi (ideālais garums – 35 cm) un, velkot to no augšas uz leju, visus netīrumus novelc uz leju. 
    5. Izslauki stūrīšus ar lupatiņu, kas paredzēta stikla spodrināšanai. 

    Vai palīdzēs teleskopiskais kāts?

    Ne visus logus iespējams atvērt, un tad vislielākās grūtības sagādā to nomazgāšana no ārpuses. Ja tu nedzīvo gluži pirmajā stāvā, tas var izrādīties akrobāta cienīgs gājiens, turklāt arī ļoti bīstams. «Daudzi domā, ka te var palīdzēt teleskopiskais kāts – uzsmidzini mazgāšanas līdzekli, tūlīt pat ar mopu nomazgā un ar gumijas sliedi logu nosusini. Taču no savas pieredzes varu teikt – ar teleskopisko kātu darboties nav vienkārši, un nepieredzējušam cilvēkam es to pat neieteiktu mēģināt, jo nekas labs nesanāks,» saka logu tīrīšanas speciālists Rūdolfs Krūmiņš. Alternatīva? Aicināt palīgā profesionāļus. 

    Vēl viena alternatīva – magnētiskais logu tīrītājs

    Piemērots grūti sasniedzamu logu mazgāšanai. Tas sastāv no divām daļām, viena plāksnīte paliek loga iekšpusē, bet otra – tai pretim ārpusē. Tās abas vieno neredzams spēcīgs magnētiskais lauks. Virzot plāksnīti loga iekšpusē, sinhroni virzās arī plāksnīte loga ārpusē. Loga mazgāšanai pie tās piestiprina sūkli, liekā šķidruma savākšanai – gumijas lenti. Taču ir viens liels bet! Magnētiskais lauks abas plāksnītes spēj saturēt kopā vien tad, ja attālums starp tām nav lielāks par 8–20 mm. Līdz ar to pakešu logiem šis variants nederēs, bet stiklotiem balkoniem būs labs risinājums.  

    3 svarīgi knifiņi

    • Vēlams izvēlēties logu mazgājamo līdzekli ar alkohola bāzi un pievienot tam pāris pilienu trauku mazgājamā līdzekļa Fairy. Tad gumijas sliede labāk slīdēs pa stiklu un pie viena to arī attaukos.
    • Logus vislabāk mazgāt dienā, kad saule paslēpusies aiz mākoņiem. Ja spīd saule, stikls uzkarst, mazgāšanas līdzeklis uz tā strauji nožūst, un, ja vien nedarbojies zibenīgos tempos, švīkas uz loga pēc tam garantētas. 
    • Ja nākamajā dienā ieraugi, ka kāds defektiņš palicis, logu nevajag pārmazgāt. Vienkārši netīrās vietas nospodrini ar stikla tīrāmo drāniņu.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē