• 5 attiecību krīzes, ko piedzīvo visi pāri

    Attiecības
    Solvita Velde
    21. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valery Sidelnykov / Shutterstock
    6/6Bērnu atligzdošana

    Bērnu atligzdošana

    Pāru attiecībām izaicinošs ir bērnu pusaudžu vecums, kad ir grūti tikt galā ar atvasēm. Bet vēl lielāka potenciāla krīze ir brīdī, kad bērni aiziet no ģimenes. Tad krasi mainās dzīves sistēma – bērni ir jāpalaiž, un pāris atkal paliek divatā. Vīrietis un sieviete vairs nefunkcionē kā mamma un tētis, attiecības ir jāpārkārto un jāatgriežas pie partnerības.

    Šajā brīdī ir ļoti svarīgi, vai, bērniem augot, partneri ir saglabājuši pāra stīgu. Ja tā ir, tad daudzi pāri šajā periodā atplaukst.
    Vairāki pētījumi liecina, ka apmierinātība ar partnerattiecībām strauji krītas pēc pirmā bērna piedzimšanas (sevišķi tad, ja pāris bijis ļoti apmierināts ar savstarpējām attiecībām pirms tam), bet apmierinātība ar attiecībām atkal pieaug, kad bērni izaug no pusaudžu vecuma, jo rūpes iet mazumā un partneri var funkcionēt kā pāris, arī seksualitāte atkal uzplaukst. Savukārt, ja pāra stīga nav saglabāta, bieži aktuāls kļūst jautājums: ar ko es esmu kopā? Tieši tāpēc tik daudzi šajā periodā šķiras.

    Daudzi jaunībā sapņo par sirmām vecumdienām un redz sevi kopā ar partneri, bet tas nav apsolījums. Uz to ir mērķtiecīgi jāiet, pārvarot šķēršļus, krītot bedrēs, kārpoties ārā, brīžiem vienam otru nespējot izturēt, bet paturot prātā, ka ar šo cilvēku es gribu nonākt tajā bildē, kuru redzēju jaunībā.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē