• Austiņas «geimeriem» – «Sony Inzone H5» apskats

    Bezvadu austiņas
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    10. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Toms Timoško
    2/6Skaņa & mikrofons

    Skaņa & mikrofons

    Tie, kuri spēlē FPS žanra videospēles, novērtēs 360 grādu telpiskās skaņas tehnoloģiju. Tas nozīmē, ka pretinieku soļus un to distanci skaidri dzirdēsim ne tikai pa labi vai kreisi, bet arī augstāk un zemāk, kas īpaši svarīgi ir daudzlīmeņu kartēs. Jo augstākos rangos un līgās spēlējat, jo būtiskāk ir pirmajiem dzirdēt pretinieka darbības un attiecīgi uz tām reaģēt. Šo tehnoloģiju var ieslēgt un izslēgt, lai saprastu atšķirību. Un atšķirība ir ievērojama, ļaujot vieglāk vizualizēt pretinieku atrašanās vietu. Šī ir patiesi laba veiktspēja, ja ņemam vērā, ka austiņas maksā aptuveni 150 eiro.

    Frekvenču diapazons sniedzas no 5Hz līdz 20KHz. 40 mm draiveri nodrošina, lai īpaši augstas un zemes frekvences skanētu precīzi un atbilstu tam, kā to iecerējis mūzikas vai videospēles veidotājs. Inzone Hub lietotnē pieejams ekvilaizers, lai varētu pielāgot skaņas iestatījumus saviem ieskatiem. Iespaidīgu basu faniem būs arī labākas alternatīvas, taču kopumā skaņas kvalitāte ir ļoti laba, neatkarīgi no tā, vai klausāties vijoles spēli vai bēgat no lielgabala lādiņiem.

    Austiņas paredzētas izmantošanai ar «PlayStation» un «Windows». Uz USB-A transīvera ir slēdzis, ļaujot izvēlēties «PS5» vai «PC» iespēju. Tiesa, uz datora izmantotie skaņas regulējumi netiek saglabāti pašās austiņās. Tas nozīmē, ka, pieslēdzot austiņas pie konsoles, iestatījumi pazudīs. Būtiski atzīmēt, ka H5 atbalsta «PlayStation 5» tehnoloģiju ar nosaukumu «3D Tempest Audio». Pēc būtības tā ir telpiskās skaņas tehnoloģija, ar ko Sony ļoti lepojas. Nav daudz austiņu, kas pilnvērtīgi varētu izmantot šīs tehnoloģijas priekšrocības.

    Gan pienāks brīdis, kad mākslīgais intelekts pratīs uzrakstīt garšīgu produkta apskatu mūsu vietā, tomēr pagaidām nekas prātīgs AI nesanāk. Vismaz ne latviešu valodā. Tomēr ir kāda lieta, ko AI ļoti labi pieprot: rūpēties par to, lai tiktu izolēti visi liekie trokšņi, kamēr skraidām pa virtuālās pasaules ārēm vai klausāmies mūziku. Apkārtējos trokšņus nedzirdēs ne mūsu virtuālie sarunu biedri, ne mēs paši. Ja jums līdzās atradīsies kāds, kurš centīsies izteikt savu viedokli par jūsu spēles stilu, tad būtībā tas būs kā vērot mēmo šovu. Pasīvā trokšņu izolācija strādā teicami. Tāpat uz austiņām ir slēdži «Game» un «Chat», lai sabalansētu skaņu pēc vajadzības.

    Mikrofonam ir tā saucamais divvirzienu dizains, lai sekmīgāk izolētu mūsu balsi un filtrētu apkārtējos trokšņus, lai komandas biedri varētu skaļi un skaidri dzirdēt komunikāciju pat vistrakākās apšaudes laikā.

    Protams, lielākā nozīme šeit ir mākslīgajam intelektam, kas palīdz izolēt visu, izņemot mūsu balsi.

    Mikrofona lietošana ir ļoti ērta. Brīdī, kad to nav nepieciešams izmantot, ar vienas rokas kustību to varam pabīdīt vertikālā pozīcijā un tas tiks izslēgts. Par to liecinās arī skaidri dzirdams klikšķis.

    Mikrofons nav noņemams vai noslēpjams, tāpēc austiņas vairāk atbilst geiminga nevis klasikām dzīvesstila austiņām, kuras cilvēki izmanto atrodoties ārpus mājas, piemēram, dodoties ceļojumā ar lidmašīnu utt.

    Apskata turpinājums:

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē