• Judža ģimenes skandālā iesaistīta retrītu rīkotāja un Rūtas iedvesmotāja: Viņš aizskāra manu godu!

    Sabiedrība
    Marta Kalniņa
    19. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mārcis Judzis
    Foto: F64
    Mārcis Judzis
    Mūziķis Mārcis Judzis esot nodēvējis savas sievas iedvesmotājas un retrītu rīkotājas rūpalu par sektu. To «Dievkalnu svētvietas» saimniece viņam nepiedeva…

    Drīz pēc tam, kad mūziķa Mārča Judža sieva Rūta nāca klajā ar savu stāstu par abu šķiršanās drāmu, parādījās runas, ka savu lomu šajos notikumos spēlējusi viņas pievēršanās garīgajām praksēm. Judzim sievas aizraušanās nebijusi pa prātam, jo viņa esot ļoti mainījusies.  «Rūta vairākus gadus dalību ņem savdabīgā interešu grupā,» atbildot uz sievas publisko vēstījumu par iespējamo vardarbību attiecībās šonedēļ pauda Judzis. Mūziķa skepse savukārt viņu sanaidojusi ar Rūtas lielāko iedvesmotāju un atbalstītāju.

    Eva Mežecka, kura sevi piesaka kā transformāciju palīgu un «Dievkalnu svētvietas» saimnieci, tagad sociālajos tīklos nikni vēršas pret mūziķi un pat publiski mudinājusi Siguldas domi neaicināt uz pasākumiem «varmāku grupu «Dzelzs vilks », jo pret vardarbību ir jācīnās pašvaldības līmenī». Grupas izpildītā mūzika esot pretrunā ar transformāciju palīga Evas vērtībām. «Es nekad neesmu apmeklējusi šādas mūzikas koncertus, jo tie ir psihei gana neveselīgi, grupas tēls neatspoguļo nekādas vērtības, tās nav atbilstošas Siguldas zaļajam tēlam,» uzskata viņa.

    Noprotams, ka Eva aktīvi iesaistījusies Rūtas aizstāvēšanā un neslēpj, ka Judzis viņu ir pamatīgi aizvainojis. «Es šoreiz pastāvēšu arī par savām robežām, jo

    tiesā Mārcis Judzis manu Saulgriežu nodarbošanos ir saucis par sektu,

    jo viņa ekssieva ar meitu dažas reizes nākušas svinēt Saulgriežu tradīcijas,» Facebook vēsta Mežecka. «Ja kāds mēģina pazemot mūsu senču tradīcijas un latviskumu, saucot to par sektām, tad es par to iestāšos,» jau vietnē Instagram turpina Mežecka. «Viņš ir aizskāris manu godu,» uzsver Mežecka.

    Retrītu rīkotāja Eva Mežecka.
    Retrītu rīkotāja Eva Mežecka.

    Kad medijos viedokli pauda Judžu ģimenes kaimiņš, kurš nostājās mūziķa pusē, Evai arī bija kas sakāms. Viņa paziņoja – kaimiņš esot mūziķa draugs un «vardarbības aizstāvētājs». «Kaimiņš min, ka Rūta nesveicinās ar viņiem, lai pajautā kāpēc? Es Rūtu zinu kā ļoti jauku sievieti un labu bērnu māti, sievieti, kurai interesējušas dziļākas vērtības,» raksta Eva.

    Savukārt viņas domas par Judzi ir klaji negatīvas, un sieviešu iedvesmotāja ar tām labprāt dalās. Viņa dēvē Judzi par meli, ­«babņiku» un sociopātu, jo esot pastiprināti interesējusies par šādiem cilvēkiem. Retrītu rīkotāja vairakkārt uzsver, ka Mārcis esot sekojis līdzi viņas aktivitātēm sociālajos tīklos, tādēļ viņa mūziķi esot bloķējusi.

    «Lai domā kam piesējās, tagad lai atraujas pats!» viņa piktojas.

     «Traki mums Latvijā ar vīriešu psihēm, sievietes vēl vismaz ko dara un cenšas, iet retrītos, meditē, lasa. Vīrieši ļoti maz, uzskata, ka viņiem viss kārtībā,» savās pārdomās dalās Eva.       

    «Mana taisnības kareive pamodās. Arī Indijā es lūdzu par viņiem. Dievs mani ir pieslēdzis veltīt enerģiju šai lietai, » savu aktīvo iesaistīšanos Judžu ģimenes skandālā pamato Mežecka, kura pati savulaik ar skandālu esot šķīrusi savu laulību. «Mana misija ir izgaismot un likt vietā visādus neģēļus, jo tam ir pietiekams spēks. Jo daudzi baidās,» tiem, kas viņai šo faktu atgādina, atbild Eva. 

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē