• Ījabs: Pret Ždanoku steidzami jārosina krimināllieta

    Tatjana Ždanoka
    Estere Jansone
    29. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Pēc tam, kad publiski apstiprinājās Tatjanas Ždanokas (LKS) sadarbība ar agresorvalsts Krievijas izlūkdienestu, Latvijas amatpersonas ceļ trauksmi un aicina pret Ždanoku ierosināt sankcijas.

    Nopludinātas Ždanokas elektroniskā pasta sarakstes liecina, ka Eiropas Parlamenta (EP) deputāte kopš 2004. gada atskaitījās Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) darbiniekiem par savām aktivitātēm un lūdza naudu pasākumu rīkošanai.

    Atsaucoties uz izskanējušām ziņām, partiju apvienība «Apvienotais saraksts» (AS) aicina apturēt partijas Latvijas Krievu savienības (LKS) darbību. Savukārt Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ījabs rosina pret Ždanoku steidzami ierosināt krimināllietu.

    «Nepieciešama Latvijas valsts tūlītēja, skaidra un nepārprotama rīcība,»

    uzsvērts AS paziņojumā, kurā norādīts, ka Ždanoka ir LKS līdzpriekšsēdētāja. Tāpēc pamatots ir jautājums par šīs politiskās organizācijas negatīvo ietekmi uz Latvijas valsts drošību, atzīmē partiju apvienībā.

    AS uzskata, ka demokrātiskā valstī nav pieļaujama tādu politisku organizāciju darbība, kuru līderi ne tikai publiski iestājas, bet veic arī reālas darbības mūsu valstiskuma vājināšanai. Partiju apvienība aicina atbildīgās institūcijas nekavējoties lemt par tūlītēju LKS apturēšanu, raidot skaidru signālu, ka Latvijas drošības apdraudējumi netiks paciesti.

    Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ījabs raidījumā «Dienas personība ar Veltu Puriņu» paziņojis, ka Valsts drošības dienestam (VDD) steidzamā kārtā

    vajadzētu ierosināt krimināllietu pret Tatjanu Ždanoku par spiegošanu agresorvalsts labā

    un atņemt Eiropas parlamenta deputātes mandātu pirms tas vēl ir beidzas.   

    «Vai tas ir pārsteigums? Nē! Es domāju, ka mēs visi zinājām, ka Tatjana Ždanoka nekad nav strādājusi Latvijas interesēs un ir bijusi Krievijas ietekmes aģents visos savos posmos,» raidījumā teic Ījabs. Vaicāts, vai Eiropas parlamentā nav kāds mehānisms, kas pārbauda katra topošā deputāta lojalitāti savas valsts un Eiropas interesēm, Ījabs atbildējis, ka Eiropas parlamentā regulējums deputātiem, īpaši attiecībā uz interešu konfliktiem par strādāšanu citas valsts interesēs, ir krietni švakāks nekā Saeimas regulējums.  

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē