Arstarulsmirus: Esmu izdzīvojis visas iespējamās bailes, kas nāca virsū

Mums vajag atpakaļ Gustavo! ir viņa šīs vasaras singls, kura video spēj tik skaitīt sabiedrībā zināmas personības, un arī viņi piedziedājumā to vien skandē: «Mums vajag atpakaļ Gustavo!» Tagad viņš kaut ko vairāk zina par sevi un, jā, arī par strupceļiem un bailēm.
Ilze Anna Vītola
Foto: Matīss Markovskis

Kad gribam izrunāt  kādus nopietnākus jautājumus, ar mammu runāju krieviski.

Bioloģijā refleksus iedala divās grupās: iegūtajos un iedzimtajos. Manai paaudzei iegūtais reflekss vienmēr būs – Gustavo. Kad viņa balss telefona klausulē saka: «Sveiki! Šeit Arstarulsmirus!» – tad mana balss viņa klausulē saka: «Gustavo, čau!» Un atliek tikai atvainoties un izlabot pašai sevi. Taču daļai auditorijas viņš vienmēr būs Gustavo. Nevis Gustavs Butelis, kā pasē, nevis Arstarulsmirus, kā viņš ir izvēlējies. 

Kad aizlidos gājputni, iznāks viņa jaunais albums un grāmata. Un viņš būs paspējis izveidot Raimonda Paula kārtējo lielkoncertu kā radošais direktors. Mazais puika, kas pirms teju trīsdesmit gadiem skrēja cauri mūsu TV ekrāniem, salmu cepuri galvā, čipsu reklāmā saukdams: «Virpuļi, virpuļi!» ir pieaudzis.

Un viņu tomēr joprojām sauc Arstarulsmirus. Vārds, ko viņš sev izvēlējies pirms vienpadsmit gadiem, vienā no savas dzīves būtiskākajiem pārmaiņu posmiem: «Ilgu laiku biju fokusēts tikai uz radošo darbību, citas jomas atstājot novārtā, kas ar laiku veicināja gan iekšējos, gan ārējos konfliktus. Vēloties mainīt lielu daļu līdzšinējo ieradumu, izmantoju ikvienu man zināmo paņēmienu. Vārda maiņa sevi attaisnoja.»

– Kāpēc mums vajag atpakaļ Gustavo? Palasīju komentārus pie klipa, viens no tiem bija: «Mums vajag atpakaļ Gustavo, [reperis] Ansis viens neizvilks.» 
– Nu redzi, klausītāji saliek to savos plauktiņos. Viena no atbildēm varētu būt, ka tās ir daudzu cilvēku asociācijas ar savu laiku. Kāds paziņa skaidroja: «Tu domā, tev tur sava pasaule – Gustavo un Arstarulsmirus, bet mums tā ir mūsu jaunība.» No tāda skatpunkta nebiju domājis. 

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē