• Četras Latvijas slavenākās maģijas dāmas atklāj saulgriežu rituālus skaistākai dzīvei

    Māja
    Lauma Lapsa
    21. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    3/4Katram ziediņam sava nozīme

    Katram ziediņam sava nozīme

    Maija Kadiķe

    Eņģeļu praktiķe, terapeite un grāmatu autore saka: «Jāņos nedrīkst sadusmot dabas garus.» 21. jūniju vislabāk pavadīt spēka vietās, kur ir akmens aplis vai dižkoks.

    Attīrīšanās rasā

    Saulgriežu laikā vislabāk ir celties tad, kad aust saule, un veikt attīrīšanās rituālus – mazgāties, bradāt vai ripināties rasā.

    Jālasa deviņi augi

    Saulgriežu rītā varam salasīt deviņus augus, jo deviņi ir augstākais sakrālais skaitlis. Katram ziedam ir jāpiešķir sava nozīme, piemēram, roze simbolizē mīlestību, ceriņš – cerību, frēzija – ticību. Zaļā krāsā var simbolizēt veselību. Šos ziedus, kas varbūt noplūkti gan dārzā, gan nopirkti veikali, var ielikt vāzē, lai priecētu sevi un atnākušos ciemiņus.» Katrs jānoplūc trīs reizes, pēc tam šie trejdeviņi augu pušķīši jāatdod Jāņu ugunskuram. Pirmā uguns lūgšana ir par mums pašiem, otrā – par ģimeni, trešā – par pasauli, lai būtu miers uz zemes un cilvēkiem labs prāts.

    Jāpateicas dabai

    Jāņos nedrīkst darīt neko, kas piesārņo dabu, – dedzināt riepas, smēķēt. Saulgriežos pie dabas jādodas ar cieņu un pietāti, jāziedo tai sēkliņas un riekstiņi, ar ko pēc tam cienāsies putni un zvēri. Ziedojums dzīvniekiem ir pateikšanās dabai par atbalstu un spēku. Šajā laikā jādomā arī par veselīgāku, dabiskāku uzturu.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē