• Četras Latvijas slavenākās maģijas dāmas atklāj saulgriežu rituālus skaistākai dzīvei

    Māja
    Lauma Lapsa
    21. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    2/4Samazināt svaru un uzlabot veselību

    Samazināt svaru un uzlabot veselību

    Diāna Audre

    Dziedniece un gaišreģe atklāj – saulgriežu laikā enerģētiski spēcīgākās ir trīs dienas – 20., 21. un 22. jūnijs.

    Vilnas diedziņš pret liekajiem kilogramiem

    Šis rituāls palīdz atbrīvoties ne tikai no negatīvām domām, bet arī liekajiem kilogramiem. Sākumā nomērām sevi ar dabiskas vilnas dzijas diedziņu. Ja cilvēks vēlas tievāku vidukli, diegu aptin sev apkārt deviņas reizes. Kad tas izdarīts, diegu norauj un pretī pulksteņrādītāja virzienam satin atpakaļ kamoliņā. To darot, jāpiesaka, lai svars samazinās, un jānosauc vēlamais mērķis.

    Pirms veic šo rituālu, ugunij jāziedo Jāņu vainags. Satītais dzijas kamoliņš jāiemet iekurtā ugunskurā, kuram jābūt blakus dīķim vai upei. Ūdens stihijai noteikti jābūt klātesošai. Rituālu var veikt arī pagalmā, pirms tam piepildot ūdeni āra vannā.

    Kad tas izdarīts, jāpasakās uguns un ūdens stihijai, sakot: «Paldies, ka noņēmi!» Jāpaklanās visām debespusēm – sākumā uz austrumiem, tad rietumiem, ziemeļiem un dienvidiem. Kad visiem pasaules zemes gariem pateikts paldies, jānodzied veltījums Zemes mātei. Dažādas rituālam piemērotas dziesmas var atrast latvju dainās.»

    Zālīšu spēks

    Senie latvieši pie katras loga rūts lika nātres, lai neviena slimība netiktu iekšā. Pie katra gulētāja gultas jānoliek pīlādža zars, lai cilvēks būtu vesels un aizsargāts. Istabas kaktos Jāņu laikā jāsaliek meijas un bērza zariņi, kas attīrīs māju un godinās tajā mītošo gariņu.

    Saulgriežu nedēļā var salasīt papardes, kuras var ielikt vannā un apliet ar karstu ūdeni. Vannošanās tādā zāļu vannā uzlabo veselību.

    Pirms Jāņiem ieteicams arī pirts rituāls, kad vīrieši peras ar jaunām ozola slotām, bet sievietes – ar bērza. Uz problemātiskajām vietām – ceļgaliem, locītavām vai muguras – var likt Jāņu zāles, bērzu vai ceriņu lapas.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē