• Ar ratiem pa dabas takām!

    Atpūta
    Santa Kraukle
    22. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    8/8Būšnieku ezera dabas taka

    Būšnieku ezera dabas taka

    Takas garums: 8 km (apmēram četru stundu pastaiga)

    Takas segums: koka dēļu laipas, grants šķembu segums un asfaltēts ceļš

    Attālums no Rīgas: ap 190 km

     

    Būšnieku ezera taka veidota kā aplis un ved apkārt Būšnieku ezeram. Tās malās izlikti informatīvie stendi par dabas liegumu un tajā sastopamo floru un faunu. Takas daļā, kas iet gar laivu bāzi, atrodas 187 metrus gara gājēju laipa, kas, gluži kā mols jūrā, iestiepjas ezerā. Laipas galā atrodas skatu tornis putnu vērošanai, kā arī soliņi un informatīvi stendi. Tieši putnu sugu daudzveidība padara Būšnieku ezeru īpašu – šajā ziņā tas ir ievērojami bagātāks nekā citi ezeri ziemeļrietumu Kurzemē. To par ligzdošanas vietu ik gadu izvēlas 34 lidotāju sugas.

    Dodoties tālāk pa dabas taku, skatienam pavērsies vairākas labiekārtotas peldvietas un piknika vietas, kur atvilkt elpu un nodoties atspirdzinošai peldei. Pastaigas laikā mazos un lielos priecēs arī draiskulīgās spāres, veiklās ķirzaciņas un graciozie gulbji. No dabas takai blakus augošajiem melleņu krūmiem var noraut kādu gardu ogu. 

     

    Iesaka Sabīne Apine, Jura (1 gads) un Annas (4 gadi) mamma: «Katru gadu vairākas reizes dodamies uz Ventspili. Šķita, visas takas jau esam izstaigājuši, bet nesen no draudzenes uzzināju par Būšnieku ezera pastaigu taku. Tā ir kā svaiga dvesma, kas ļauj atslēgties no ikdienas steigas, izbaudīt meža mieru un ūdens relaksējošo spēku. Biju patīkami pārsteigta, ka taka ir samērā gara, tajā ir daudz pieturvietu, kur nopeldēties vai atpūsties, – tas ļauj ezera tuvumā pavadīt visu dienu. Bijām sajūsmā ne tikai mēs, bet arī bērni. Pastaigu pa taku var apvienot arī ar netālu esošā briežu dārza apmeklējumu, kas pieliks skaistu punktu kopīgi pavadītai dienai svaigā gaisā. No sirds iesaku.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē