• Papele – lieliski aizsargās īpašumu no vēja!

    Apstādījumi
    Anija Pelūde
    Anija Pelūde
    18. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Gvido Kajons
    2/5 Kur stādīt?

    Kur stādīt?

    Vispirms svarīgi izlemt, kurā īpašuma pusē papeles atradīsies. Jo dabiski tās aug diezgan augstas, tāpēc jāparedz saules ceļš, lai pēc tam dārzam no papelēm nekristu ēna. Vēl, plānojot aizsargjoslas, ir svarīgi rūpīgi izpētīt vietējo vēju virzienus – no kuras puses tie visbiežāk pūš. Kā saka, kuri ir valdošie vēji.

    Tādā ziņā katra vieta tomēr ir unikāla un lielā mērā pati nosaka ideālo risinājumu – līdzsvaru starp funkcionalitāti un estētiku, ainavu. Ja ir plašs lauku īpašums, labs variants ir stādīt aizsargjoslu vairākos līmeņos: papeles izvēlas kā liela auguma koku, bet starp tiem vai pakājē kārto zemākus kokaugus.

    Es papeles stādīju austrumu pusē, un ēna no kokiem krita uz ceļa. Līdz žogam palika 4 metri. Ja aizsargjosla vajadzīga īpašuma dienvidu pusē, tad gan labāk izvēlēties augumā mazākus kokus vai pat krūmus. Papeles gar rietumu robežu, kur vērojami skaistie saulrieti? Stādīt var, bet tad jāveido logi. Arī man Tērvetes īpašumā bija šāda problēma: es gribu papeles, bet vīrs jūsmo par saulrietiem…

    Kā mēs rīkojāmies? No vairākiem skatupunktiem izvēlējamies tās vietas, kur saule riet, un tur iestādījām mazāka auguma kokus. Var arī piegriezt tās pašas papeles – tās ļoti labi pakļaujas cirpšanai – un loga daļā tās turēt augumā mazākas.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē