• Koku enerģētika un dziedinošais spēks

    Ezoterika
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    6. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Santanor / Shutterstock
    Katram kokam ir sava enerģētika, iedarbība un spēks. Tie spēj dziedināt, harmonizēt un sargāt. Lai zinātu, kādus kokus un krūmus stādīt pie mājas un kurus doties apmīļot mežā, ir jāzina koku daba un enerģētiskās īpašības.
    • Ozols ir spēcīgu cilvēku koks, garīgās enerģijas vadītājs. Kad nepieciešama informācija jaunu lietu sākšanai, ir jāpakonsultējas ar ozolu – jānostājas pie dižkoka, domās ar to jāparunājas, un atbildes nāks! 
    • Liepa ir sieviešu koks, ko stāda pagalma vidū. Koka enerģija dāvā spēku un veselību.
    • Vītols ir sievietes koks, un tā enerģiju izmanto auglības un Mēness rituālos. Vītols dod spēku. Tie, kam vītoli nepatīk, ir tā sauktie enerģētiskie vampīri, mūžīgie īdētāji. Senāk vītolus audzēja māju tuvumā, jo vītola klātbūtne neļauj ņemt enerģiju vienam no otra.
    • Kļava nomierina, harmonizē un dod garīgo līdzsvaru. Koks atbrīvo no nevajadzīgām emocijām – dusmām, greizsirdības – un pretī dod pozitīvas sajūtas. Koks vairo izturību, ticību saviem spēkiem, palīdz pretoties nelabvēlīgiem sadzīves apstākļiem. Kļava pie mājas jāaudzē karjeristiem, jo piesaista pārticību. Kļavas koka ripiņu var turēt naudas makā. 
    • Bērzam ir maiga, relaksējoša, dzīvespriecīga enerģija. Bērzs palīdz sakārtot domas, uzmundrina, paātrina dziedināšanas procesus. Koks aizdzen bailes par nākotni. 
    • Apse uzņem negatīvo enerģiju, atbrīvo no negatīvām domām un emocijām, sargā no ļauniem spēkiem, skaudīgas acs. Latviešu un citu tautu foklorā ar nešķīsteņiem tiek galā, piedurot tiem ar apses mietu. Apse, tāpat kā uguns un spogulis, ir viens no neizskaidrojamiem brīnumiem. Tā ir kā starpnieks starp šo telpu un to telpu, kur tā transformē lieko un traucējošo negatīvo aplikumu. 
    • Priede ir saules enerģijas koks, vairo cilvēkā enerģētiskos resursus un atjauno spēku. Dižais koks dāvā ticību saviem spēkiem, attīra apziņu, lai cilvēks var ar vēsu prātu paskatīties uz apkārt notiekošo.
    • Zirgkastaņa ir enerģijas avots, māca taisnīguma izjūtu, nepieļauj sliktu rīcību. Koks aicina vairāk padomāt par sevi, attīsta intuīciju, fantāziju, veicina radošumu un dāvā drosmi īstenot sapņus. Kastaņus ieteicams nēsāt kabatā – tie dod enerģiju un mazina sāpes. 
    • Egle ir lielisks vietas sargs. Ne velti senāk pie mājām saimnieki stādīja egļu dzīvžogu. Egli stāda ne tuvāk kā 50 metrus no mājas, jo kokam ir divējāda daba – vasarā egles enerģija ir ņemoša, bet ziemā dodoša. Tāpēc ar egli ieteicams kontaktēties ziemā, jo vasarā jūtīgākiem cilvēkiem ir apgrūtinoši uzturēties koka tuvumā. Koka enerģija palīdz kontrolēt emocijas, sakārtot domas, mazina stresu un uzbudinājumu. Egle dāvā labestību, piedod cilvēkam solīdumu.
    • Tūja ir dzīvības koks, taču tās vieta ir kapu apstādījumos, un nav vēlams stādīt māju tuvumā. Tūjas sasaista šo pasauli ar to pasauli. Skujeņa ietekmē mājās nav saskaņas, cilvēki sirgst ar hroniskām kaitēm. 
    • Kadiķis ir maģisks augs, labs vietas sargs. To stāda pie vārtiem, jo augs palīdz atbrīvoties no nelabvēlīgām enerģijām, attīra telpu. 
    • Ābelei ir maiga enerģētika. To dēvē par sievietes koku – guļot zem ziedošas ābeles, atbrīvojas sievietes seksualitāte. Peroties ar svaigu ābeļziedu slotiņu, vēsu sievieti var padarīt karstu, dullu un neaprēķināmu. Koka enerģētika palīdz cīņā ar depresiju, mazina spēku izsīkumu, izdegšanas sindromu. Ābele vairo ticību saviem spēkiem. Kad sāp sirds nelaimīgas mīlestības dēļ, jāpastāv zem koka. Ābele palīdzēs tās pārvarēt. 
    • Ķirsis piesaista materiālo labklājību, taču kokam nav noturīgas enerģijas. Ķirsis veicina interesi par apkārtējo pasauli, māca uzdrīkstēties un atļauties vairāk. Tas atgriež zudušās darbaspējas pēc slimības un emocionāliem pārdzīvojumiem.
    • Ceriņus senāk stādīja pie mājas pakša, lai mājā nenāk spoki. Ceriņi pastiprina mīlestības enerģiju.
    • Plūškoku (melno) vēlams stādīt pie vārtiem, jo tas ir diezgan agresīvs sargs. Augs likvidē nesaskaņas, uzmundrina, dod enerģiju. Plūškoks attīsta strādīgumu, kārtīgumu, atbildības izjūtu. Senos laikos visas raganas lidoja uz plūškoka slotām. Senāk šo koku izmantoja dažādos rituālos, ierodoties šai saulē un aizejot uz to sauli. Tas ir arī iedarbīgs ārstniecības augs.
    • Pīlādzim piemīt diezgan agresīva enerģija, tāpēc to stāda pievārtē vai ceļa malā. Maģiskais augs ir labs vietas sargs, mājiniekus aizsargā no mošķiem. Katras pīlādžogas galā ir krustiņš, un no tā gatavo amuletus, izmanto saulgriežu rituālos, pīlādža zaru liek pie durvīm, aizsargājot māju no negatīvām enerģijām.
    • Lazda harmonizē, nomierina, rada tīkamu gaisotni atpūtas vietā. Īpašumā audzēts lazdu dzīvžogs nodrošina aizvēju un pavēni. Koka enerģija atraisa talantu. 
    • Vilkābele ir piemērots augs dzīvžogam. Pēc enerģētikas tā ir vietas sargs, veicina saskaņu ģimenē, mājiniekiem dāvā izturību un sargā viņus no svešām acīm. 

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē