• Kuras ziemas bumbieru šķirnes stādīt? Iesaka lielākais bumbieru audzētājs Latvijā

    Bumbieri
    Indra Ozoliņa
    27. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības arhīva
    3/14Kad novākt un kā glabāt

    Kad novākt un kā glabāt

    • Tūlītējai lietošanai bumbierus nogatavina kokā, bet glabāšanai novāc tehniskajā gatavībā – pacietus, zaļus – un uzreiz ievieto dzesēšanas kamerā plus 1 grāda temperatūrā, lai saglabātu iespējami ilgāk. Ja nevar nodrošināt šādu temperatūru, tai noteikti nevajadzētu būt augstākai par plus 4 grādiem. Siltākā vietā bumbieri drīz vien pārgatavosies.
    • Ziemas bumbieri jāvāc iespējami vēlāk, tikai nedrīkst gaidīt, kamēr uznāk salnas. Novācot par agru, tie paliks pusgatavi un nebūs pietiekami garšīgi.
    • Bumbierus nevajadzētu glabāt vienā telpā ar kartupeļiem un saknēm, jo augļi piesūksies ar to aromātu un kļūs nelietojami.
    • Pirms lietošanas bumbierus apmēram divas nedēļas patur plus 18 grādu temperatūrā, lai tie nogatavojas un iegūst patīkamu garšu.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē