• Ko īpašu šogad piedāvās Latvijas stādaudzētavas?

    Dārzs
    Indra Ozoliņa
    12. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    7/12Kokaudzētava Baltezers

    Kokaudzētava Baltezers

    Varis Kazaks, Kokaudzētavas Baltezers vadītājs:

    – No jaunajām šķirnēm piedāvājam tikai tās, kas labi saglabā dekorativitāti visu sezonu. Iesaku bārbeli ‘Summer Chocolate’, kas izaug 1,3–1,5 m augsta, ir ļoti dekoratīva līdz pat vēlam rudenim, labi pārziemo un efektīgi izskatās gan dzīvžogos, gan kā soliteraugs.

    Ļoti efektīga ir spireja ‘Neon Flash’ ar sarkaniem ziediem un tumši zaļām lapām, 1–1,10 m augsta. Piemērota gan zemiem dzīvžogiem, gan soliteriem.

    Skarainā hortenzija ‘Hercules’ bagātīgi zied lieliem, blīviem ziediem, kas rudenī krāsojas spilgti rozā. Izaug 1,5–1,7 m augsta. Ziedu kāti stingri, neliecas, ziedi nebojājas.

    No jaunumiem lielu interesi jau izraisījusi skarainā hortenzija ‘Framboisine’. 1–1,3 m augsta ar izcilu ziedu formu, smalki iezīmētām kontūrām un īpatnēju ziedu vidiņu, tumši zaļām lapām ar sarkani robotu maliņu. Rudenī lapas un ziedi bordo sarkani. Kaprīzāka par citām.

    No mazajām hortenzijām izcila ir ‘Little Fresco’ – zema, kompakta, ar maigi rozā ziediem. Viegli audzējama. Piemērota maziem dārziem.

    Balto hortenziju cienītājiem iesaku divas šķirnes… ‘Summer Snow’, 0,8–1 m augsta. Ziedus saglabā līdz pat trim mēnešiem. ‘Living Sugar Rush’, kas rudens nogalē iekrāsojas viegli rozā. Abām ļoti stingri ziedu kāti un ap 25 cm garas ziedkopas, panes lietu un karstumu. Lieliski var audzēt podos.  

     

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē