• Ko īpašu šogad piedāvās Latvijas stādaudzētavas?

    Dārzs
    Indra Ozoliņa
    12. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    6/12Stādaudzētava Dārzs zem saules

    Stādaudzētava Dārzs zem saules

    Antra Batraka, stādaudzētavas Dārzs zem saules saimniece:

    – Pie mums varēs iegādāties parastās priedes šķirni (Pinus sylvestris) ‘Watereri’, kas nemaz nav tik parasta. Lēnaudzīga, 3–4 m augsta, ilgus gadus vienlīdz plata, bieza, kupla. Veido gan kā koku, gan krūmu, arī šobrīd aktuālo lietussarga formu. Skujas tumšā tēraudi zilā krāsā ir fascinējošas, bet skaistākā daļa ir stumbrs, ko iesaku atklāt izcērpot – tas ar gadiem kļūst terakotas brūns.

    Vēl īpašu uzmanību gribu pievērst karaliskajam Burgundijas ziedošajam ķirsim (Prunus serrulata) ‘Royal Burgundy’, kam ir bordo lapas, pildīti, lieli rozā ziedi, kas uzzied pirms lapu plaukšanas. 

    Katra maza dārza īpašnieka sapnis ir eglīte, kas neizaug virs trim metriem un ko uzreiz var rotāt bērni. Tāds brīnums ir subalpīnās baltegles (Abies lasiocarpa) šķirne ‘Compacta’. Košā sudraba krāsā, visu gadu mīkstām skujām, bieza, kupla, skaistas formas. Jauno dzinumu laikā var glaudīt kā mīkstu mājdzīvnieku.

    Īpaši gribu izcelt magnoliju ‘First Love’ (M. liliflora x M. ‘Woodsman’) Tai ir gandrīz bordo violeti ziedi, kas atveroties atklāj dzelteno ziedlapiņas iekšpusi. Samērā ātri aug. Mūsu dārzā jau divus gadus rudenī uzzied atkārtoti. 

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē