• Kuriem suņiem ziemā vajag mētelīti un kā izvēlēties īsto?

    Mājas mīluļi
    Santa Kraukle
    21. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: godrick / Shutterstock
    2/5Suņi, kam ziemā vajag mētelīti

    Suņi, kam ziemā vajag mētelīti

    Tas, vai tavam četrkājainajam draugam gada aukstajos mēnešos nepieciešams kāds siltāks mētelītis vai džemperis, ir atkarīgs no viņa ķermeņa uzbūves, kažoka biezuma un citām šķirnes fizioloģiskajām īpatnībām. Ziemā par papildu siltumu, dodoties pastaigās, sevišķi priecīgi būs dzīvnieki, kas ietilpst šajās kategorijās.

    • Suņi ar īsu apmatojumu un plānu tauku slāni. Pitbulterjers, bulterjers, čivava, vipets, greihaunds, Ķīnas cekulains suns, vācu dogs ir tikai daži no īsspalvaino šķirņu pārstāvjiem, kuru kažoks nenodrošina pietiekamu siltuma izolāciju. Viņi garākās ziemas pastaigās labprāt dotos, ietērpti ziemas mētelītī vai jaciņā. 
    • Maza izmēra suņuki un kucēni. Neliela izmēra četrkājainie draugi, piemēram, Jorkšīras terjers, Havanas bišons, miniatūrais pūdelis, mopsis, franču buldogs un kucēni, paši saviem spēkiem nespēj radīt un saglabāt tik daudz siltuma kā liela izmēra suņi, tāpēc arī viņi būs priecīgi par kādu siltāku drēbes gabalu, dodoties pastaigās. 
    • Seniori. Vecāka gadagājuma suņiem ir daudz vājāka imūnsistēma, turklāt tie nereti slimo ar artrītu, līdz ar to aukstums tiem nenāk par labu. 
    • Dzīvnieki ar veselības problēmām. Suņiem, kas cieš no stīviem locekļiem, locītavu problēmām, dažādām sirds kaitēm, nieru slimībām un diabēta, noteikti būs nepieciešams apģērbs. Kāpēc? Pirmkārt, slimība var atstāt negatīvu ietekmi uz suņa spēju saglabāt ķermeņa siltumu. Otrkārt, aukstums var pasliktināt viņu veselības stāvokli.
    • Īskājainie. Suņiem ar īsām kājām vēders atrodas tuvāk zemei, līdz ar to viņiem, staigājot pa sniegotām takām, ir lielāka iespējas nokļūt tiešā saskarē ar sniegu un ledu. Kaut arī dažu īskājaino šķirņu suņiem ir biezs kažoks un garš apmatojums, kas palīdz saglabāt siltumu, viņu vēders tāpat ir pakļauts tiešai saskarei ar aukstumu. Tāpēc takšu, korgiju, skotu terjeru un basetu saimniekiem nenāktu par ļaunu savus mājas mīluļus, dodoties garākās pastaigās, ietērpt siltā suņu apģērbā. 

    Suņa šķirne, ķermeņa uzbūve un kažoka biezums nav vienīgie faktori, kas nosaka to, vai tev savam mājas mīlulim vajadzētu iegādāties siltu mētelīti. Uzmanību vajadzētu pievērst arī dzīvnieka uzvedībai un ķermeņa valodai, atrodoties aukstumā. Smilkstēšana, drebināšanās un gaitas palēnināšana ir dažas no pazīmēm, kas liecina, ka tavam četrkājainajam draugam ir auksti, tāpēc nākamajā pastaigā viņš būtu jāsaģērbj siltāk. 

    Kad mētelītis nepieciešams?

    Tagad, kad zini, vai tavam mājas mīlulim ir vajadzīgs ziemas mētelītis, nākamais loģiskais jautājums būtu – kad viņu tajā ietērpt? Atbilde ir pavisam vienkārša – viss atkarīgs no laikapstākļiem. Pirms dodies pastaigā, uzmet aci termometram. Ja temperatūra pastaigas dienā nokrīt zem mīnus pieciem grādiem un plānojat ārpus mājas uzturēties ilgstoši (vairāk nekā 10 minūtes), tad sunim noteikti jānodrošina papildu siltuma kārta. Ja neesi pārliecināts par to, vai mājas mīlulim šodien būs vajadzīgs siltāks apģērbs, iesakām tomēr to uzvilkt vai vismaz paņemt līdzi. Ja gadījumā dzīvniekam kļūst karsti, tad lieko kārtu vienmēr var noģērbt. 

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē