• FOTO: Kolekcijas dārza retumu paradīzē

    Dārzs
    Indra Ozoliņa
    15. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Gvido Kajons
    3/3No Sandras pieredzes

    No Sandras pieredzes

    Pavasarī un rudenī augus mēsloju ar Depo spaiņos nopērkamo Pavasara un Rudens mēslojumu. Rozēm kā ilgspēlējošais mēslojums manā dārzā ir Osmocot.

    Vienmēr atceros sava skolotāja Ilmāra Graudiņa mācību – padalies ar saviem retumiem, jo var gadīties, ka nākas lūgt palīdzību, atjaunojot sava retuma populāciju.

    Cenšos iespēju robežās dalīties ar saviem dārgumiem un arī pretī saņemu brīnišķīgas dāvanas.

    Nav jābaidās stādīt jaunus, retus un it kā Latvijā neaugošus augus. Pirmkārt, ļoti bieži iesācējus pavada cūkas laime vai aklas vistas grauda princips un izdodas ieaudzēt pilnīgi neticamas lietas. Otrkārt, kas neriskē, nedzer šampanieti un nebauda sava riska augļus. 

    Agrāk rozes rudenī apgriezu, un tam vajadzēja ļoti daudz laika. Pēdējos 3–4 gados rudenī izgriežu tikai bojātos dzinumus, aizlaužu jaunās un jēlās galotnītes, bet pārējo neaiztieku. Pretējā gadījumā jādara dubults darbs – pavasarī tāpat jāveic apgriešana. Arī kūdras konusus vairs neveidoju. Lielākā daļa rožu pārziemo bez liekām pūlēm. Protams, jāņem vērā, ka dzīvoju Latvijas siltākajā daļā – dienvidrietumos.

    Pavasarī tikko apgrieztās rozes piesedzu no saules ar egļu zariem, jo tā ir apgriezto rožu lielākais ienaidnieks, it īpaši, ja ir izteiktas dienas un nakts temperatūras svārstības.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē