• 3 varianti efektīvai logu tīrīšanai. No klasikas līdz robotiem

    Māja
    Aiva Alksne
    15. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    4/4Lai strādā robots! 

    Lai strādā robots! 

    Šķiet, tieši šis variants visvairāk varētu vilināt tos, kuri dzīvo namu augšējos stāvos un spožos saules starus gaida ar nervozi drebošu sirdi, nerunājot jau nemaz par tiem, kuru mājās logi ir no grīdas līdz griestiem. 

    Kā robots darbojas? Tas ar vakuuma palīdzību piesūcas pie stikla un pats to lēnā garā izbraukā, nomazgājot un nospodrinot. Jaunākajiem modeļiem ir tvertne, kur ieliet logu mazgājamo šķidrumu, un tā izsmidzināšana notiek automātiski. Vecākajiem modeļiem drāniņa jāsamitrina pašiem, tātad robots ik pēc laika jāapstādina, lai drāniņu no jauna samitrinātu. Pārāk slapja tā nedrīkst būt, jo tad robota ritentiņi var arī iebuksēt. Robotu parasti stiprina loga rūtij pa vidu, un, kad darbs padarīts, tas atgriežas sākuma punktā. Tad tas jāpārnes un jāpiestiprina pie nākamās rūts, līdz visi logi nomazgāti. Jārēķinās – ja logi ir ļoti netīri, drāniņa ātri sasmērēsies un to vajadzēs nomainīt pret tīru. 

    Uzreiz gan jābrīdina – izmantojot robotu, uz perfekti tīriem logiem cerēt nevajadzētu. Arī tad, ja izmanto kantainas formas robotu, logu stūri, kā arī divi centimetri gar loga rāmi tik un tā paliks netīri un tos nāksies nomazgāt atsevišķi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē