• Andris Kivičs: Normālus cilvēkus interesē ģimenes stāvoklis, bankas konts un veselība, nevis Kivičs

    Lolita Lūse
    Lolita Lūse
    9. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Noteikti būs lasītāji, kuri teiks – kāpēc vispār jāintervē Andris Kivičs?! Tas skandalētājs un lētas uzmanības mednieks! Re, jau atkal citas grupas koncertā kāpis uz skatuves un izpildījies… Taču daudzus Kivičs interesē – kaut vai tāpēc, ka viņš par visu runā parupji, tieši. Vai arī tāpēc, ka viņi atceras laikus, kad mūziķim Andrim Kivičam vēl bija diezgan atšķirīgs publiskais tēls un viņš rakstīja mūziku, kas patīk daudziem.

    – Saki, vai ir kas tāds, kas tev šobrīd sāp, ar ko netiec galā? 

    – Man dzīvē ir tikai viena problēma – mana meita Kima, kuru neredzu jau divus gadus. Bet esmu ar to apradis un saprotu, ka man jāgaida. Vēl mani uztrauc mans dēls, kuram ir gandrīz 18 gadu, augums metrs deviņdesmit un 47. apavu izmērs, supertalantīgs ģitārists un bundzinieks. Viss viņam sanāk, bet nav vēlmes pēc panākumiem un attīstības. Lielai daļai mūsdienu jauniešu ir kopīga nelaime – nespēja regulāri piepūlēties. Es ar saviem 10 albumiem, nominācijām, 1500 nospēlētajiem koncertiem un uzrakstītajām grāmatām kā tēvs dēlam neesmu nekāda autoritāte, jo visu var pajautāt guglē. Autoritātes mileniāļiem ir jūtūbē, un viņi visi sapņo par vieglu naudu. Tādu, kādu proklamē Liene Uresina: ja kāds saka – tev ir smagi jāstrādā, tad viņam nav taisnība! Nez kāpēc visi slavenākie pasaules sportisti, mūziķi, juristi, ekonomisti ir disciplinēti un smagi strādājuši, bet Lienei Uresinai, redz, nevajag smagi strādāt! Nu kādā veidā!? 

    – Aicinot uz sarunu, uzrunāju tevi kā vīrieti starp sievietēm, bērniem un sabiedrības viedokļu un vērtējumu dzirnakmeņiem. Tu ļoti argumentēti aizrādīji, ka mans uzstādījums ir aplams. 

    – Žurnālisti bieži saka: visa sabiedrība. Tā ir ļoti liela kļūda! Reāli normālus cilvēkus interesē savs ģimenes stāvoklis, bankas konts un veselība, nevis kaut kāds Kivičs. Man ir čujs, ka Kivičs interesē kādus 3 % valsts iedzīvotāju, no kuriem puse ir ar diagnozēm. Arī interneta komentārus nekādā ziņā nevar nosaukt par tautas balsi. Tos lasīt nozīmē – nevis dzīvoties savā skaistajā, iekoptajā dārza mauriņā, bet speciāli iet uz stūri, kur ir mēslu čupa ar sūdu mušām, stāvēt, ostīt un brīnīties, kā smird. Komentārus raksta 1 % cilvēku, kas izlasījuši rakstu. Tātad tajos uzzinām nelielas daļas un negatīvi lādēto lasītāju viedokli, bet nekad neuzzinām, ko domā vairākums.  

    – Ko tev nozīmē šis it kā niecīgais negatīvi domājošo cilvēku procents?

    – Pilnīgi neko! 2020. gadā, kad mums ar Lieni pāri gāja pelēkā sabiedrības daļa, izdomājām – jāieraksta kopīgs albums. Tas bija pēc tam, kad iegājām tajā vannā. Izdevām albumu ar sešām dziesmām, izdomāju – brauksim Latvijas tūrē! Liene teica – man bail, jo tas, kas notiek internetā, ir ārprāts, šausmas! Jau pirmais koncis bija pilns ar cilvēkiem, pēc tam stundu fotografējāmies un stundu devām autogrāfus, mums teica labus vārdus. Nāca klāt sievietes, kas arī bija šķīrušās, no kurām bijušie vīri gribēja aizvilināt bērnus, ar viltu atņemt. Nāca veči, kas ķurķī pasēdējuši, tādi pareizie, nav bijuši dzīves glaudīti, un teica: «Andža, tu vismaz, kad saki, tad pasaki!» Tad sapratu, ka internetam nav nekāda sakara ar reālo dzīvi. Gribi, parādīšu savu uzstāšanās plānu? Paskaties, viss pilns! Mēnesī 19 pasākumi – vecmāmiņām 90 gadu jubilejās, pie bērniem svētkos 3, 5 un 10 gadu dzimšanas dienā. 

    • «Nekad neesmu jutusies tik ļoti īstajā vietā un īstajā laikā kā tagad – absolūti atbilstoša tam, kas es esmu un ko gribu no dzīves.» Intervija ar aktrisi Madaru Botmani
    • Latvijas vēstnieks Ukrainā Ilgvars Kļava: «Esmu kļuvis racionālāks – apstākļi spiež tādam būt. Vairāk jāšķiro, kas ir svarīgi un kas ir draza.»
    • Kāzu laiks: kā svinēt, ja precies ne pirmo reizi, un stāsti par neparastiem laulības gredzeniem
    • «Es jūs ar savu dzīvi par velti izklaidēju, jums par to vēl pienu vajadzētu man izsniegt.» Saruna ar mūziķi Andri Kiviču
    • Čīkstētāji, ņaudētāji, burkšķētāji, īdētāji – viņi ir visur. Kāpēc cilvēki žēlojas, un ko ar to iesākt?
    • Kā izvēlēties piemērotu krūšturi, ja velc mugurā kleitu ar dziļu dekoltē, plikiem pleciem vai muguru 
    • Garšīgas maizes recepte un padomi, kā to izcept
    Ieva nr32/2023

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē