• Sekss un emocijas. Vai tos var nošķirt?

    Attiecības
    Dace Rudzīte
    Dace Rudzīte
    31. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    6/6Mīts vai patiesība?

    Mīts vai patiesība?

    Vīrietim no sievietes vajag tikai TO! Viņiem visiem vajag tikai TO!

    Gunta Jakovela: «Jā, jā, joprojām daudzās sievietēs dzīvs ir mīts, ka sekss nepieciešams tikai vīrietim, bet ne sievietei. Taču tā nav! Neapšaubāmi, sievietei emocionālajai pašsajūtai ir liela nozīme, viņa vēlas romantiku un mīļus vārdus, bet arī sievietei vajag seksu. Ja viņa neatļaujas to atzīt un līdz galam pieņemt, viņa neatļaujas arī seksā būt aktīva, saņemt savu daļu un gūt baudu. Tad viņa sevi noliek tādā kā upura lomā, ka, redz, vīrietim jau vajag tikai vienu… kas lielākoties nav taisnība.»

    Vīrietis vienmēr ir gatavs mīlēties, un ja viņam nestāv, sieviete nav pietiekami iekārojama!

    Māris Siliņš: «Tas patiešām ir mīts! Katram ir atšķirīgs seksualitātes līmenis – ir cilvēki, kas fizioloģiski ir seksuāli aktīvāki un mazāk aktīvi, un to nedala dzimumos. Šā mīta pamatā ir zināms spiediens uz vīrieti, ka viņam jābūt seksuālam, un spiediens uz sievieti, ka viņai jābūt emocionālai un vērstai uz attiecībām. Jo vairāk cilvēks atrodas šā spiediena varā, jo vairāk problēmu. Kamēr ir īstermiņa attiecības, vīrietis demonstrē pasaulei, cik viņš ir lielisks tēviņš, bet ilgtermiņa atiecībās tas nestrādā. Man patīk Junga ideja, kas saka: viena no būtiskām mūsu iekšējās psihes daļām ir vīrišķais un sievišķais katrā no mums: anima vīriešiem un animus sievietēm. Sievišķā daļa vīrietī un vīrišķā daļa sievietē. Lai piekļūtu savai patībai, dziļākam priekšstatam par sevi, vīrietim un sievietei jāatrod kontakts ar savu kontraseksuālo pusi.

    Ja pāris spējis būt kopā 20 gadus, tas nozīmē, ka gan vīrietis ir kontaktā ar savu sievišķo daļu, gan sieviete ar savu vīrišķo daļu. Jo izvilkt 20 gadus ilgtermiņa attiecībās, ievērojot striktas dzimumu lomas un esot vīrietim, kurš vienmēr grib, ir neiespējami. Tāpēc man tuva pieeja ir tā, ka seksualitāte attiecībās realizējas trijos veidos un katram ir sava vieta jebkurās attiecībās: viena ir ļauties tam, ko dara ar tevi, otra – darīt kaut ko ar otru, un trešā, ka tas notiek abpusēji un nevar saprast, kurš ar kuru ko dara. Jo lielāka pāra fleksibilitāte mainīt gan lomas, gan variantus, jo pilnvērtīgāka un reālāka ir viņu seksuālā dzīve. Jo šaurāks uzstādījums, piemēram, ka varu tikai ļauties, bet ne pati darīt vai otrādi, agri vai vēlu radīsies problēmas.»

    Gunta Jakovela: «Tas nozīmē, ka savu reizi gan sieviete ir aktīvāka, agresīvāka un negaida, kad vīrietim stāvēs, gan savu reizi vīrietis ir maigāks un nogaidošāks. Jo vairāk brīvības un izvēles iespēju, jo reālāka un baudāmāka pāra seksuālā dzīve.»

    Māris Siliņš: «Kad pasaulē ienāca erekciju stimulējošā Viagra, amerikāņu autore Nensija Fraideja, kas daudz pētījusi sieviešu seksualitāti, teica, ka viņai ļoti žēl vīriešu. Jo viņiem jau tā visu dienu jāskrien ar izkārtu mēli, lai izpildītos, panāktu rezultātu, nopelnītu; kādreiz viņi varēja pārnākt mājās un vismaz tur varēja atļauties pazaudēt erekciju, bet līdz ar Viagru šī iespēja viņiem ir atņemta. Nevari? Iedzer, un varēsi!»

    Sievietēm būtiskāks ir mīlēšanās process, bet vīrietis vairāk tendēts uz rezultātu.

    Gunta Jakovela: «Bauda nav vīriešu privilēģija, jo arī sievietēm svarīgs rezultāts, arī viņām svarīgi izbaudīt un sasniegt orgasmu. Ja sieviete nekad nesasniedz orgasmu, ir jautājums par to, kas notiek ar šo sievieti un viņas attiecībām. Vēl jau daļa dāmu uzskata: ja vīrietis ir beidzis, viss kārtībā! Bet daudzas neaizdomājas par to, ka arī pašas varētu gūt baudu, un tad varbūt orgasms arī nekad netiek sasniegts, jo pāris apstājas punktā, kad beidz vīrietis. Sieviete par savu vajadzību nerunā un varbūt pat nepieļauj, ka arī viņai tas var būt svarīgi… Kas gan nav svarīgi – pilnīgi katru reizi sasniegt orgasmu.»

    Māris Siliņš: «Tā kā runājam par mītiem, tad skaidrs, ka šāds pieņēmums pastāv: lūst vai plīst, bet vīrietim līdz rezultātam jātiek. Ja vīrietis šādā veidā ir iekodēts, protams, viņš neļauj sev izbaudīt procesu un sekss kļūst kā darbs uz rezultāta sasniegšanu. Ja viņš pamēģina ļauties, noteikti arī izbauda procesu. Līdz ar to, cilvēciski skatoties, mīlēšanās kā process ir svarīgs un būtisks abiem! Tāpat pastāv mīts, ka vīrietim svarīgi beigt, bet tas, kas notiek ar sievieti, viņu neinteresē. Tā nav! Uz rezultātu koncentrētam vīrietim sevišķi svarīgi gan beigt pašam, gan novest līdz orgasmam sievieti. Ja viņš katru reizi pieprasa atskaiti, vai tev bija oragsms, tad gan ar laiku sekss var kļūt nebaudāms abām pusēm. Tāpēc ilgtermiņā pāra attiecībās savu reizi beidz abi, savu reizi nebeidz neviens. Ir vēl kāds mīts: ja beidzam abi kopā, tad gan viss bija pa īstam, bet, ja nebeidzām, – nav labi. Patiesībā tie ir atsevišķi fantastiski brīži, kad tas izdodas un kurus vērts atcerēties, bet tā nav pāra seksuālā ikdiena, kurā iespējamas visdažādākās nobīdes.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē