• Sekss un emocijas. Vai tos var nošķirt?

    Attiecības
    Dace Rudzīte
    Dace Rudzīte
    31. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    3/6Emocijas traucē abiem

    Emocijas traucē abiem

    Lai gan vīrietis cenšas nodalīt seksu un emocijas, dzīvē un attiecībās tas īsti nedarbojas arī viņam. Protams, īslaicīgās vai gadījuma attiecībās sekss ir tīra manta, bez emocijām, bet ilgtermiņa attiecībās gaisotne un emocionālā drošība ir būtiskas gan sievietēm, gan vīriešiem.

    Arī viņiem mīlēties traucē domstarpības, aizvainojums, sievietes emocionālais vēsums, atbalsta un novērtējuma trūkums.

    Māris Siliņš savā praksē sastapis vīriešus, kas ilgus gadus uzturējuši attiecības ar sievieti, par kuru paši saka: «Man ir sajūta, ka viņa mani atgrūž, ka viņai no seksa ir nelabi…» Lai kā vīrietis centies nodalīt emocijas no seksa, ilgtermiņā to nav iespējams īstenot, tāpēc pēc laika noplīst tieši vīrietis, jo atšķirībā no sievietes, kura daudz vairāk ir kontaktā ar savu emocionālo vajadzību izjušanu un izrunāšanu, viņš dzīvo emocionālā neziņā, miglā un badā, un tas bieži noved viņu līdz tam, ka vienkārši vairs nestāv!

    Kā atzīmē Gunta Jakovela, šādā brīdī daudziem vīriešiem rodas vēlme pārbaudīt, vai tiešām nestāv, un tad izrādās, ka ar kādu citu tomēr stāv: «Ilgtermiņa attiecībās seksuālo dzīvi noturēt un baudīt ir visgrūtāk, jo emocionālā un ikdienas spriedze ir gan vienā, gan otrā. Tad nav viegli saglabāt erekciju un būt iekārojamam, bet ārpusattiecību sekss ir kā balva un apliecinājums, ka ar mani viss kārtībā. Bet kārtībā jau ir visu laiku, tikai vai to var noturēt esošajās attiecībās?»

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē