• Kalmāra salāti

    Jūras veltes
    10. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kalmāra salāti recepte
    Kalmāra salāti recepte
    Viegli un pavasarīgi salāti, kuri lieliski iet kopā ar baltvīnu.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas

    1.Atlaidina sasaldēto kalmāra fileju (ja vēlas šo procesu pasteidzināt, var likt zem tekoša ūdens). Liek vārīties olas.
    2.Katliņā ielej ūdeni un, kad tas sāk burbuļot, ieliek atlaidināto kalmāra fileju, pieber mazu šķipsniņu sāls. Sagaida, kamēr ūdens vēlreiz sāk burbuļot, un vāra kalmāru vēl 3 minūtes. Ilgāk vārīt nedrīkst, jo tad kalmārs kļūs sīksts. Izņem no ūdens un ļauj atdzist.
    3.Tomātus sagriež smalkos kubiņos.
    4.Pagatavo salātu mērci: sajauc skābo krējumu, tējkaroti mārrutku, sāli un piparus. 
    5.Atdzisušo kalmāru sagriež pēc iespējas smalkākos gabaliņos.
    6.Novārītas olas nomizo un arī sagriež mazos gabaliņos.
    7.Visu saliek bļodā, samaisa, piejauc iepriekš sagatavoto mērci. Ja nepieciešams, pievieno vēl mazliet sāls vai mārrutku.
    8.Salātus kārto uz salātlapām un pasniedz.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē