Kalmāra salāti

Jūras veltes
10. jūlijs
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Kalmāra salāti recepte
Viegli un pavasarīgi salāti, kuri lieliski iet kopā ar baltvīnu.
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Vidējas

1.Atlaidina sasaldēto kalmāra fileju (ja vēlas šo procesu pasteidzināt, var likt zem tekoša ūdens). Liek vārīties olas.
2.Katliņā ielej ūdeni un, kad tas sāk burbuļot, ieliek atlaidināto kalmāra fileju, pieber mazu šķipsniņu sāls. Sagaida, kamēr ūdens vēlreiz sāk burbuļot, un vāra kalmāru vēl 3 minūtes. Ilgāk vārīt nedrīkst, jo tad kalmārs kļūs sīksts. Izņem no ūdens un ļauj atdzist.
3.Tomātus sagriež smalkos kubiņos.
4.Pagatavo salātu mērci: sajauc skābo krējumu, tējkaroti mārrutku, sāli un piparus. 
5.Atdzisušo kalmāru sagriež pēc iespējas smalkākos gabaliņos.
6.Novārītas olas nomizo un arī sagriež mazos gabaliņos.
7.Visu saliek bļodā, samaisa, piejauc iepriekš sagatavoto mērci. Ja nepieciešams, pievieno vēl mazliet sāls vai mārrutku.
8.Salātus kārto uz salātlapām un pasniedz.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs