«Mēs atstājām savu bērnu, nezinot, vai šī nebūs pēdējā reize, kad esam kopā.» Lauras Muižnieces stiprais stāsts

Vecākiem nav lielāka pārdzīvojuma kā par slimu bērniņu. Tāda pieredze ir ārstei radioloģei LAURAI MUIŽNIECEI. Par viņas meitu Alisi (17) šodien stāsta ziņās – meitene mērķtiecīgi trenējas un piedalās starptautiskās zirgu jāšanas sacensībās. Taču pirms sešiem gadiem viņas dzīvība karājās mata galā. Alise bija pirmais bērns Latvijā, kurai veica sirds transplantācijas operāciju.
Ieva Jātniece
Foto: Matīss Markovskis

Nevaru aprakstīt tā brīža šoku. Es taču mācījos par ārsti, tāpēc iekritu milzīgā vainas izjūtā: kā es varēju nepamanīt, kas notiek, kāpēc nepaklausīju savai intuīcijai?!

Vēzis un ārstēšanas sekas

«Alise bija ļoti gaidīts un plānots bērniņš. Viņu iznēsāju, mācoties Rīgas Stradiņa universitātes 4. kursā. Jutos lieliski, grūtniecība noritēja kā pēc grāmatas, un meitiņa piedzima vesela. Taču, kad Alisei bija pusgads, pamanīju, ka viņa ir ļoti bāla, vāja un ar lielu punci. Kad par to ierunājos ārstējošai pediatrei, daktere atmeta ar roku: es kā topošais ārsts savam bērnam piedēvējot visas iespējamās slimības… 

Alisei bija jau gadiņš, kad vairs neizturēju un viņu uz apskati aizvedu arī pie savas pasniedzējas. Sekoja diagnoze – ceturtās stadijas audzējs ar metastāzēm. Vēderā… Nevaru aprakstīt tā brīža šoku. Es taču mācījos par ārsti, tāpēc iekritu milzīgā vainas izjūtā: kā es varēju nepamanīt, kas notiek, kāpēc nepaklausīju savai intuīcijai?! Iepriekš Bērnu slimnīcas Onkoloģijas nodaļā biju piedalījusies mazo pacientu ārstēšanas plāna sastādīšanā, bet tagad pati biju viena no mammām, kas slimnīcā atradās līdzās savam bērniņam… 

Alisei veica vērienīgu operāciju, sekoja ķīmijterapija un staru terapija. Trīs nedēļas pavadījām slimnīcā, nedēļu mājās un tad atkal atgriezāmies slimnīcā. Tā vienpadsmit mēnešus no vietas – dzīve citā realitātē, kurā neeksistē nekas cits kā vien cīņa par meitiņas dzīvību. Mēs tikām galā. Pēc gandrīz gadu ilgas ārstēšanas mediķi atzina, ka vēzis uzvarēts.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē