Foto: Četras īpašas Ziemassvētku receptes tavam svētku galdam
Esi aicināta izbaudīt svētkus, savās mājās pagatavojot ēdienus, kas piestāvēs Ziemassvētku laikam!
Foto: Shutterstock
Dubultie svētku cepumi
• 320 g miltu
• 200 g auksta sviesta
• 120 g cukura
• 1 olas dzeltenums
• 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
• Šķipsniņa sāls
• Aprikožu džems vai kāds cits džems
• Pūdercukurs
Miltus sajauc ar cukuru un sāli, pievieno mazos gabaliņos sagrieztu sviestu, saberž sīkās drumstalās. Liek klāt olas dzeltenumu un vaniļu, visu veikli samīca, ietin plēvē un uz 30 minūtēm liek aukstumā. Tad mīklu pa daļām liek uz miltiem apkaisītas virsmas, izrullē plānā plāksnē. Ar cepumu formiņām izspiež figūriņas – zvaigznītes, eglītes u. c. Izspiestos cepumus uzmanīgi liek uz cepampannā ieklāta cepampapīra. Daļai zvaigznīšu ar mazāku formiņu izspiež un izņem vidiņus. Liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā cep zeltainus 12–13 minūtes. Padzesētus no pannas noņem, atdzesē.
Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
Ekskluzīvas intervijas
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
Ekskluzīvas intervijas
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Pieeja vienam rakstam
Santa+ vide bez reklāmām
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā