Foto: Četras īpašas Ziemassvētku receptes tavam svētku galdam

Esi aicināta izbaudīt svētkus, savās mājās pagatavojot ēdienus, kas piestāvēs Ziemassvētku laikam!
Daina Lapiņa
Foto: Shutterstock

Dubultie svētku cepumi

•  320 g miltu
•  200 g auksta sviesta
•  120 g cukura
•  1 olas dzeltenums
•  1 tējkarote vaniļas ekstrakta
•  Šķipsniņa sāls
•  Aprikožu džems vai kāds cits džems
•  Pūdercukurs

Miltus sajauc ar cukuru un sāli, pievieno mazos gabaliņos sagrieztu sviestu, saberž sīkās drumstalās. Liek klāt olas dzeltenumu un vaniļu, visu veikli samīca, ietin plēvē un uz 30 minūtēm liek aukstumā. Tad mīklu pa daļām liek uz miltiem apkaisītas virsmas, izrullē plānā plāksnē. Ar cepumu formiņām izspiež figūriņas – zvaigznītes, eglītes u. c. Izspiestos cepumus uzmanīgi liek uz cepampannā ieklāta cepampapīra. Daļai zvaigznīšu ar mazāku formiņu izspiež un izņem vidiņus. Liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā cep zeltainus 12–13 minūtes. Padzesētus no pannas noņem, atdzesē.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Raksta abonements - 28 dienas

5 €/raksts

Vienreizējs maksājums

Abonēt
Oriģināls saturs katru dienu

3,49 €/4 nedēļas

Automātiskais maksājums ik pēc 28 dienām

Abonēt
2 orģinālraksti dienā 365 dienas gadā

34,99 €/1 gads

Automātiskais maksājums ik pēc 365 dienām

Abonēt

Oriģināls saturs

Santa+ ir digitālais žurnāls, kurš aptver izdevniecības žurnālu labāko saturu. Portāla mērķis ir kļūt par glancēto žurnālu digitālajā vidē.

Bez reklāmām

Digitālā tīrība. Saturs un laukums bez reklāmas.

Jauna lasīšanas pieredze

Laiks atvērt, ne pāršķirt.

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Santa+