• Maija Sējāne: Šašliki jau ir apnikuši, bet kūpināšanas process ir kaut kas jauns

    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    11. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    Tā vien rādās, ka grila sezonu Latvijā šovasar nomainīs kūpināšanas bums. Katram ir savs noslēpums un knifs, kā tikt pie smeķīgas zacenes.

    Jau vairākus gadus mūziķi Maija un Reinis Sējāni ir aizrāvušies ar makšķerēšanu. Izvilkto lomu iemanījušies arī kūpināt.

    «Reinis man vārda dienā uzdāvināja kūpinātavu, un mēs uzreiz ķērāmies klāt tās iemēģināšanai,» stāsta Maija.

    «Mūsdienās ir pieejams daudz pamācību gan YouTube, gan citās interneta vietnēs. Ir arī latviešu kūpinātāji – forši čaļi, kuri pastāsta, kas un kā. Mums, latviešiem, tā kūpināšana jau ir ļoti izplatīta.»

    Maija priecājas, ka viņiem ar Reini viss izdevās jau no pirmās reizes.

    «Galvenais ir gribēšana. Mēs esam kūpinājuši arī vistas spārniņus un cūkgaļas krūtiņu. Viss sanāk ideāli! Es pirms tam visu samarinēju, eksperimentēju ar dažādām receptēm,» stāsta šova X faktors muzikālā producente.

    «Ja vien ir iespēja, iesaku katram iegādāties kūpinātavu. Šašliki jau ir apnikuši, bet kūpināšanas process ir kaut kas jauns un ļoti interesants. Tur ir jāstāv klāt, jāuzmana, kāda kūpinātavā ir temperatūra. Mēs kūpinām uz alkšņa malku, taču dažkārt eksperimentu nolūkā pieliekam klāt arī kādu čiekuriņu, lai kūpinājums būtu skaistākā krāsā.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+