• Ar ratiem pa dabas takām!

    Atpūta
    Santa Kraukle
    22. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    2/8Lielezera dabas taka

    Lielezera dabas taka

    Takas garums: 4,3 km (apmēram divu stundu pastaiga)

    Takas segums: koka dēļu laipas, grants ceļš

    Attālums no Rīgas: 86 km

    Lielezera dabas taka atrodas Limbažos, netālu no pilsētas centra, – tas nozīmē, ka pēc dabas takas izstaigāšanas var ieplānot arī nesteidzīgu pastaigu pa pilsētu.

    Labiekārtotā koka dēļu taka ved cauri niedru un bērzu birzs labirintam, ik pa laikam paverot skatu uz Limbažu Lielezeru. Takai cauri vijas arī neliela upe Donaviņa, pār kuru ir izveidots gājēju tiltiņš. Visas pastaigas garumā takas malās izvietoti informatīvie stendi, kas ļauj uzzināt vairāk par ezera veidošanos, apkārtnē mītošajiem dzīvniekiem un putniem. Gluži kā daudzās citās takās, arī šajā apmeklētājiem ir iespēja uzkāpt skatu tornī un ieraudzīt dabas krāšņumu no cita skatpunkta. Pie torņa ir izbūvēta arī piknika vieta ar galdiņiem un krēsliem, kur atpūsties, baudot ezera burvību. Lielāki bērni priecāsies par rotaļu laukumu, kas atrodas Lielezera labiekārtotajā pludmalē. Tur ir apskatāms arī zaigojošais vides objekts Veiksmes zandarts, kas veidots no 10 000 uzgriežņu. Vietējie stāsta, ka, to paberzējot, piepildās vēlēšanās. Lielezera dabas taka patiks arī aktīvākām ģimenēm, kam ar laisku pastaigu vien nepietiek, jo pludmalē ir iespējams izīrēt laivas, supdēļus un katamarānu.

     

    Iesaka Armanda Tauriņa, Kaspara (5 gadi) mamma: «Dodoties pastaigā pa Lielezera dabas taku, visvairāk mani sajūsmināja tas, cik liela uzmanība ir pievērsta detaļām, – katrs soliņš ir izveidots laivas formā un vērsts uz ezeru. Tas piešķir šai vietai lielisku atmosfēru. Pastaigu sākām turpat no labiekārtotās ezera pludmales un bijām patīkami pārsteigti, ka ne reizes nenācās nokāpt uz zemes ceļa, – taka visā garumā ir klāta platām dēļu laipām, kur viegli var izbraukt arī ar bērnu ratiem. Un, ak, cik daudz skaistu putnu mēs redzējām – pīles, gulbjus, laučus un cekuldūkurus! Tie bija tikai daži no krāšņajiem lidotājiem, kas priecēja mūsu acis visas pastaigas garumā.»

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē