• Kā pārziemināt vistas?

    Vistas
    Katrīna Jaunslaviete-Ķipure
    4. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: GlassQuail / Shutterstock
    5/6Svarīgi!

    Svarīgi!

    1. Kā stāsta Latvijas Putnkopības asociācijas valdes priekšsēdētāja Dace Andersone, kurai pašai ir liela pieredze ar vistu turēšanu, vistai un jebkuram citam mājputnam jādod iespēja iziet laukā, kad viņam ir tāda vēlme. Putns pats parādīs, vai viņš grib iet āra pastaigās vai ne, bet ir jābūt šādai izvēlei. Papildus saimniekam noteikti jānodrošina apstākļi, lai pastaigu laukumam nepiekļūst plēsēji.
    2. Laikus pamanīt nebūšanas. Kā saprast, it sevišķi nepieredzējušam saimniekam, ka čaklās olu dējējas nejūtas īsti labi? Dace Andersone mierina – katrs atbildīgs saimnieks, jau ienākot novietnē un redzot savus mājputnus, pamanīs, ka putni uzvedas, izskatās neraksturīgi tam, kā viņi izskatījās/darīja iepriekš. Piemēram, ir sarāvušies, nekašājas, nav aktīvi, nav spoža spalva… Ja vistas ir apsalušas, tām parādīsies tumši plankumiņi vai tumšas sekstītes maliņas.
    3. Latvijas Putnkopības asociācija lūdz un aicina būt atbildīgiem un reģistrēt savus putnus Lauksaimniecības datu centrā. Arī viena vista ir jāreģistrē! «Jo vairāk būsim un par mums zinās, jo vairāk spēsim attīstīt nozari, kas ietver arī mājputnu pasargāšanu no dažādu infekciju uzliesmojumiem, kā arī lielāku atbalstu nozarei,» saka asociācijas valdes priekšsēdētāja Dace Andersone.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē