• no jaunstāda veiksmīgi izaudzēt stādu

    Dārzs
    Indra Ozoliņa
    15. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    4/5Ar ko mēslot?

    Ar ko mēslot?

    • Kamēr jaunstādi nav pieraduši pie jaunajiem apstākļiem, nepārsteidzies ar mēslošanu. Sākumam tiem pietiek barības vielu, turklāt arī kūdras substrāts, kurā tos stāda, parasti ir bagātināts ar mēslojumu.
    • Pirmajā nedēļā pēc iestādīšanas vēlams apsmidzināt ar kādu pretstresa līdzekli, piemēram, Razormīnu, kas veidots uz jūras aļģu augu bāzes, izšķīdinot un nopūšot ar pulverizatoru. Tas liks jaunulim sasparoties un augt aktīvāk. Laistāmajam ūdenim var pievienot arī Vitmīnu vai lignosilīciju, kas arī veicinās sakņu attīstību.
    • Pēc 2–3 nedēļām, kad skaidri redzams, ka augi sāk dzīt jaunus dzinumus un lapiņas, tos sāk mēslot ar ļoti vājas koncentrācijas mēslojumu, piemēram, Vito šķidro mēslojumu, ņemot pusvāciņu uz 10 litriem ūdens. Var izmantot arī, piemēram, Florovit mēslojumu, devu un mēslošanas reizes skatoties uz iepakojuma, bet Kristalon šķīstošais mēslojums jaunstādiem varētu būt par stipru. Nekādā gadījumā nedrīkst pārmēslot, jo tad augs var aiziet bojā. Līdz izstādīšanai pastāvīgā podā mēslo reizi divās nedēļās.

    Rēķinies, ka daži augi no kasetes var aiziet bojā, tāpēc ieteicams iegādāties vairāk stādiņu, nekā vajadzīgs. Dabīgais atbirums jaunstādiem ir normāla parādība.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē