• Sapņu dārzs, kas neprasa daudz darba

    Dārzs
    Liene Millere
    5. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No Daces Ziediņas personiskā arhīva
    3/3Ceļvedis iesācējam

    Ceļvedis iesācējam

    • Saulainā dobē var stādīt gandrīz visas ziemcietes un dažādas vasaras puķes. Dobes pamata kompozīcijai var izvēlēties kalnu priedes (pateicīgas veidošanai bumbas formā) un spirejas. Nākamajam līmenim labi derēs rozes, spirejas, arī lavandas. Lavandas var katru pavasari nogriezt, lai tās ataudzē tikai jaunos dzinumus. Ja tās vēlas saglabāt kā krūmus, nogriež tikai ziedus un ļauj pārkoksnēties. Kā papildinājumu gatavajai kompozīcijai var iestādīt prīmulas vai alisītes, veidojot košu un sedzošu paklāju.
    • Ēnainā dobē galveno kompozīciju var veidot no tūjām vai eglēm, kas, tāpat kā kalnu priedes, ir pateicīgas formēšanai. Lai dobe būtu košāka, blakus var stādīt ligulārijas, astilbes, mūžzaļos rododendrus, heihēras, bet tukšās vietas aizpildīt ar dažādu toņu hostām.

    Zini!

    Lai kādu dārzu iekoptu, nepieciešams iegādāties dārza šķēres, ar ko vismaz reizi gadā augus apgriezt. Pat tad, ja esi iesācējs vai svētdienas dārznieks. Kaut arī dobe tiks mulčēta, kāda nezāle tāpat iesēsies un retu reizi arī vajadzēs paravēt.

    Augu stādīšanas attālumus nosaka, ņemot vērā katra iespējamo maksimālo augstumu un platumu, pretējā gadījumā tie saaugs biezoknī.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē