Vai zināji, ka zaļie zirnīši satur ļoti maz kaloriju (40 kcal uz 100g), taču tie ir fantastisks olbaltumvielu, šķiedrvielu un veselas vitamīnu plejādes avots? Tie ir sātīgi, taču nerada smaguma sajūtu, tāpēc ir lielisks produkts ātrām darbdienu pusdienām vai vakariņām.
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti
Sagatavošanās
15m
Pagatavošana
15m
Kopējais laiks
30m
Sastāvdaļas:
250 g mazu makaronu
olīveļļa
puse sīpola, smalki sakapāts
4–5 ķiploka daiviņas, smalki sakapātas
250 g saldētu zirnīšu
puse citrona, miziņa un sula
50 ml saldā krējuma
100 ml karsta vistas vai dārzeņu buljona
sauja rukolas
smalki rīvēts paarmezāns
sāls svaigi malti melnie pipari
Novāra makaronus ar krietnu šķipsnu sāls – saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Nokāš, saglabājot nedaudz vārīšanas šķidruma.
Pannā uz sīkas liesmas sakarsē 4–5 ēdamkarotes olīveļļas.
Sīpolus un ķiplokus maisot apcep, līdz tie caurspīdīgi.
Palielina liesmu, pievieno zirnīšus un maisot turpina karsēt vēl pāris minūtes. Dažas ēdamkarotes zirnīšu izņem no pannas un noliek malā.
Pannas saturu liek blenderī. Pievieno saldo krējumu, buljonu un citrona sulu. Sablendē viendabīgā masā.
Mērci iejauc makaronos, pēc nepieciešamības papildinot ar vārīšanas ūdeni.
Iemaisa atiktos zirnīšus, kā arī pāris tējkarotes smalki rīvētas citrona miziņas.
Pasniedz, pārkaisītu ar rukolu, rīvētu sieru, kā arī melnajiem pipariem.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!