Pārsteidzoši veselīgs un gards! Ķiploku kātu biezenis
SAGLABĀ RAKSTU
DALĪTIES
30.07.2023
Foto: F Delventhal, flickr.com/krossbow
Garlic Scapes
Patlaban piemājas dārzos smukus skruļļus met ķiploku kāti. Tie atrodami arī tirgū. Nekādā gadījumā neizmetiet tos – kaut stingri, tie ir ēdami, turklāt pagatavojami vairākos veidos! Viens no populārākajiem – iemarinēt un ziemā uzgrauzt kā pikantu zaceni. Vēl ķiploku kātus var panēt gaisīgā alus vai minerālūdens mīklā, izcept eļļā un grauzt jau tagad. Vēl viens variants – pagatavot košu, aromātisku biezeni, ko ledusskapī var uzglabāt mēnešiem un pēc vajadzības izmantot gaļas marinēšanai, salātu mērcēm, kā papildinājumu zupām, sautējumiem, sacepumiem un daudziem citiem ēdieniem. Izmēģiniet, nu ļoti garšīgi!
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti
1 vērtējumi
5/5
Sastāvdaļas:
1 kg notīrītu ķiploku kātu
2 lielas paprikas
buntīte diļļu
buntīte pētersīļu
1–2 čili pipari
1 ēdamkarote sāls
100 ml olīveļļas
50 ml galda etiķa
Visus dārzeņus samaļ jaudīgā blenderī vai gaļasmašīnā.
Papildina ar sāli, etiķi un eļļu.
Kārtīgi sajauc, pilda aizvākojamās burciņās un uzglabā vēsumā.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!