Santa.lv
  • Meklēt recepti

  • 09.12.2025
  • Nūdeļu zupa burkā – gatavo Zane Grēviņa

    Santa.lv
    Santa.lv
    Foto: Publicitātes foto
    Raidījumā Vakariņas pa lēto pie šefpavāra Normunda Baranovska viesojās kulinārijas blogere un četru pavārgrāmatu autore Zane Grēviņa. Kopā ar šefpavāru viņa gatavoja nūdeļu zupu burkā, pierādot, ka arī ikdienas produkti var kļūt par gardu un maciņam draudzīgu maltīti, kuras vienas porcijas izmaksas nepārsniedz divus eiro. Šī ēdiena ideja tapusi, iedvesmojoties no Zanes jaunākās pavārgrāmatas Našķoties un ciemoties.
    Sarežģītība
    Zema
    Personas
    4
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    20m
    Pagatavošana
    40m
    • Izmaksas četrām personām: 7,65 eiro
    • Izmaksas par vienu porciju: 1,91 eiro

    Pagatavošana

    Gatavo buljonu – nomizotus sīpolus sagriež lielos gabalos, tāpat trīs burkānus un ķiploka daivu.

    Dārzeņus kopā ar kauliem un gaļu liek cepampannā un apdedzina ar virtuves degli vai cep grila režīmā cepeškrāsnī.

    Kad dārzeņi un gaļa apbrūnināti, visu pārliek katlā, pārlej ar ūdeni un liek vārīties. Pievieno sāli un vienu ēdamkaroti sojas mērces.

    Pēc tam smalki sakapā trīs ķiploka daivas un gabalu ingvera saknes un sadala pa četrām burkām, katrā pievienojot pa ēdamkarotei sojas mērces un nedaudz sezama eļļas.

    Nūdeles novāra pēc instrukcijas uz iepakojuma un pēc tam atdzesē, lai tās nesaliptu.

    Burkānus sarīvē vai sagriez plānās šķēlītēs, lociņus sasmalcina, bet Ķīnas kāpostu sagriez nelielās strēmelēs.

    Kad buljons ir gatavs, to rūpīgi nokāš. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz sāls.

    Turpina pildīt burciņas – apakšā liek burkānus, tad kārtu ar novārītajām nūdelēm, pievieno zaļos zirnīšus, Ķīnas kāpostu un lociņus. Visam pa virsu liek buljonā vārīto gaļu.

    Pirms pasniegšanas burciņas saturu pārlej ar siltu buljonu un ļauj sastāvdaļām nedaudz sasilt.

    Raidījumā Normunds skaidro, kā buljona gatavošanā izmantot arī tās dārzeņu daļas, kuras nereti nonāk atkritumos un pastāsta, kas jādara, lai pagatavotu izcilu un dzidru buljonu un kā tam piešķirt tumšāku toni.

    Gatavojot maltīti, Zane dalās atmiņās par pirmo publicēto recepti, stāsta par virtuves piederumiem, bez kuriem nespēj iedomāties ikdienas gatavošanu, un apraksta sajūtas, ko viņai sniedz gatavošana. Tāpat viņa atklāj, kur parasti nonāk pagatavotie ēdieni un kā tapa jaunākā pavārgrāmata, ļaujot skatītājiem ielūkoties tās radošajās aizkulisēs un iedvesmas avotos.

    Zane atklāj, ar kuriem trim pārtikas produktiem viņa asociējas saviem draugiem, kā arī pastāsta par nozīmīgo lomu, ko viņas dzīvē ieņem četrkājainie mīluļi – seniors Susurs un mazais rakars Sieriņš.

    Kas ir Zanes un viņas draugu aizraujošā tradīcija un ko par Zanes pagatavoto maltīti teiks viņas viešņas? To visu uzzini, skatoties _Vakariņas pa lēto_ svētdienās pulksten 18.55 kanālā TV3 un _Youtube_.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk