Santa.lv
  • Meklēt recepti

  • 05.08.2025
  • Marinētu sīpolu recepte un 5 sīpolu gatavošanas gudrības

    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    Foto: Ieva Andersone
    Kā mazināt sīpolu asumu? Kā neraudāt, tos smalcinot? Kā pagatavot kraukšķīgākos un košākos marinētos sīpolus? Mums ir atbildes!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    3 vērtējumi
    5/5

    Sīpolu gudrības un padomi

    1. Pievienojot sīpolus salātiem, tos (sagrieztus) var vispirms 10 minūtes izmērcēt aukstā ūdenī, šādi atbrīvojoties no asuma un rūgtuma. Ar mērcēšanas ūdeni var apliet telpaugus – tas būs bagātinājies ar vērtīgām vielām!

    2. Lai tiktu vaļā no «sīpolu elpas», pēc svaigu sīpolu ēšanas jāuzēd svaigi pētersīļi! 

    3. Lai, griežot sīpolus nebūtu jāraud, saknes daļu griešanas laikā atstāj neskartu (nenogriež, nepārgriež)! 

    4. Ja pāri palikušo, pārgriezto avokado ledusskapī uzglabāsi slēgtā kastītē līdzās pārgrieztam sīpolam, avokado nesabrūnēs un nesabojāsies. 

    5.Lai iegūtu vissmukākos un garšīgākos marinētos sīpolus, marinēšanai ņem sarkano sīpolu. Svarīgi to sagriezt gareniski (nevis ierastajos pusmēnešos) – šādi, pa šķiedrai sagriezts, sīpols marinādē neizjuks, bet paliks kraukšķīgs un stingrs. Vislabāk sagriešanai izmantot mandolīnu, lai šķēlītes ir vienādi biezas. Lai sīpols saglabātu sarkano krāsu, marinēšanas traukā liek pāris gabaliņus svaigas, nomizotas bietes. Tās gan nākamajā vai aiznākamajā dienā (ja sīpoli vēl līdz tam nebūs apēsti) no trauka var izņemt, lai sīpoli nesāk uzsūkt biešu garšu.

    Recepte:

    • 1 liels sīpols
    • 250ml ūdens
    • 180ml etiķa
    • 50ml ābolu etiķa
    • Tējkarote piparu graudu
    • Liela ēdamkarote sāls
    • Maza ēdamkarote cukura
    • Neliela bietīte

    Visas marinādes sastāvdaļas – ūdeni, etiķus, piparus, sāli un cukuru – mazā katliņā sajauc un uzvāra. Ļauj nedaudz atdzist. Sīpolu sagriež gareniski un sapilda noslēdzamā traukā, pievieno nomizotu, uz pusēm pārgrieztu bietīti. Pārlej ar marinādi, aizvāko. Liek vēsumā un jau nākamajā dienā var baudīt, pievienojot salātiem, sviestmaizēm, burgeriem, hotdogiem utt.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk