Sīpolu gudrības un padomi
1. Pievienojot sīpolus salātiem, tos (sagrieztus) var vispirms 10 minūtes izmērcēt aukstā ūdenī, šādi atbrīvojoties no asuma un rūgtuma. Ar mērcēšanas ūdeni var apliet telpaugus – tas būs bagātinājies ar vērtīgām vielām!
2. Lai tiktu vaļā no «sīpolu elpas», pēc svaigu sīpolu ēšanas jāuzēd svaigi pētersīļi!
3. Lai, griežot sīpolus nebūtu jāraud, saknes daļu griešanas laikā atstāj neskartu (nenogriež, nepārgriež)!
4. Ja pāri palikušo, pārgriezto avokado ledusskapī uzglabāsi slēgtā kastītē līdzās pārgrieztam sīpolam, avokado nesabrūnēs un nesabojāsies.
5.Lai iegūtu vissmukākos un garšīgākos marinētos sīpolus, marinēšanai ņem sarkano sīpolu. Svarīgi to sagriezt gareniski (nevis ierastajos pusmēnešos) – šādi, pa šķiedrai sagriezts, sīpols marinādē neizjuks, bet paliks kraukšķīgs un stingrs. Vislabāk sagriešanai izmantot mandolīnu, lai šķēlītes ir vienādi biezas. Lai sīpols saglabātu sarkano krāsu, marinēšanas traukā liek pāris gabaliņus svaigas, nomizotas bietes. Tās gan nākamajā vai aiznākamajā dienā (ja sīpoli vēl līdz tam nebūs apēsti) no trauka var izņemt, lai sīpoli nesāk uzsūkt biešu garšu.
Recepte:
- 1 liels sīpols
- 250ml ūdens
- 180ml etiķa
- 50ml ābolu etiķa
- Tējkarote piparu graudu
- Liela ēdamkarote sāls
- Maza ēdamkarote cukura
- Neliela bietīte
Visas marinādes sastāvdaļas – ūdeni, etiķus, piparus, sāli un cukuru – mazā katliņā sajauc un uzvāra. Ļauj nedaudz atdzist. Sīpolu sagriež gareniski un sapilda noslēdzamā traukā, pievieno nomizotu, uz pusēm pārgrieztu bietīti. Pārlej ar marinādi, aizvāko. Liek vēsumā un jau nākamajā dienā var baudīt, pievienojot salātiem, sviestmaizēm, burgeriem, hotdogiem utt.
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨

















































































