• Ko šobrīd iesākt ar vakcinēšanos?

    Veselība
    Lolita Lūse
    Lolita Lūse
    Gundega Gauja
    Gundega Gauja
    Agnese Meiere
    Agnese Meiere
    26. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Cik droši šobrīd ir vakcinēties ar pret jebkuru slimību, un kas var notikt, ja vakcīnu tikko saņēmis cilvēks saslimst ar Covid-19?

    ATBILD:

    DACE ZAVADSKA, Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas Vakcinācijas centra vadītāja, asociētā profesore Rīgas Stradiņa universitātē:

    «Šobrīd vakcinēties ir droši kā bērniem, tā pieaugušajiem. Bērnu slimnīcas Vakcinācijas centrs turpina darbu, ir organizēts pieraksts, tiek ievērota distance un citi drošības pasākumi. Imunizācijas valsts padome vienbalsīgi ir balsojusi, ka šobrīd stingri iesakāms turpināt kalendāro vakcināciju bērniem, jo, pirmkārt, tas nekādā veidā nepazemina organisma aizsargspējas pret koronavīrusu un citiem vīrusiem.

    Otrkārt, ja mēs bērnus atstājam nepasargātus, tā varam iebraukt vēl daudz lielākās auzās nekā šobrīd. Neviens jau nav atcēlis arī visas pārējās slimības. Protams, ir svarīgi organizēt vakcinācijas vietās darbu tā, lai cilvēki pie durvīm nesaskrietos, lai nesēdētu cieši rindā pie kabinetu durvīm. Vakcinācija neizraisa imūnsistēmai papildu slodzi vai tās mazināšanos. Arī dzīvās novājinātās vakcīnas šobrīd nekādā veidā nav bīstamas, jo tās labi organizē šūnu imunitāti, kas savukārt ir noteicošā cīņā ar vīrusiem. Nesen saņemta vakcīna nevar pasliktināt notikumu gaitu, ja arī cilvēks saslimst ar Covid-19.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē