• Autovadītājam piemēro 2000 eiro sodu par mājsēdes pārkāpumu, bet katram pasažierim pa 1000 eiro

    Sabiedrība
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    4. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    Kopumā piecās dienās, veicot brīvdienu mājsēdes uzraudzību, tika pārbaudītas 24 975 personas. Policijas mērķis nav sodīt un katrs gadījums tiek vērtēts individuāli – 8478 gadījumos doti preventīvi norādījumi.

    Piecu dienu laikā likumsargi apturējuši vairākus autovadītājus, kuri turpinājuši pārvietoties savā transportlīdzeklī, neskatoties uz šī brīža mājsēdes ierobežojumiem.

    Kopumā piecās dienās, veicot «brīvdienu mājsēdes» uzraudzību, tika pārbaudītas 24 975 personas. Policijas mērķis nav…

    Posted by Valsts policija on Pirmdiena, 2021. gada 4. janvāris

    Tukumā policisti īsi pēc pulksten 22.00 apturējuši kādu jauniešu kompāniju Transportlīdzekļa vadītājam nav iegūta vadītāja apliecība, par ko viņš saņēma 400 eiro sodu. Kā arī, ņemot vērā, ka persona atradusies ārpus mājās pēc pulksten 22.00, papildu tika piemērots vēl 200 eiro sods.

    Jāpiebilst, ka šaja automašīnā atradās vēl trīs pasažieri, kuri bija iereibuši un pat izrādīja agresivitāti pret policistiem, tādēļ viens saņēma 300 eiro sodu, bet divi – 1500 eiro sodu.

    Tāpat, skaidrojot apstākļus, izrādījās, ka vienam no pasažieriem ir jāatrodas pašizolācijā, līdz ar to šai personai piemērots vēl papildu 1200 eiro liels sods.

    Vēl Vidzemes reģionā fiksēti divi gadījumi, kad personas, kuras atradušās ar savām automašīnām ārpus dzīvesvietas pēc pulksten 22.00, nav pakļāvušās policistu likumīgajām prasībām apturēt transportlīdzekli un uzsākušas bēgšanu. Jāpiebilst gan, ka bēgšana nav izdevusies. Vienā gadījumā bēgošajā automašīnā atradušās četras personas, kā arī izrādījies, ka transportlīdzekļa vadītājs bija sēdies pie stūres bez transportlīdzekļa vadītāja tiesībām un 2,4 promiļu reibumā.

    Autovadītājām piemērots 2000 eiro sods, bet katram pasažierim pa 1000 eiro.

    Valsts policija atgādina, ka mājsēde jeb iedzīvotāju pienākums atrasties savās dzīvesvietās brīvdienās un svētku dienās laikā no plkst. 22.00 līdz 5.00 ir spēkā arī no 8. janvāra līdz 10. janvārim.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē