• Vai Rīgas un Pierīgas mežos drīkst cirst eglīti?

    Ziemassvētku egle
    Santa.lv
    Santa.lv
    8. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Tuvojoties brīvdienām, kad, visticamāk, daudzi plāno lūkoties pēc Ziemassvētku zaļās rotas, SIA «Rīgas meži» aicina necirst eglītes Rīgas un Pierīgas mežos. Vienlaikus uzņēmums piedāvā savas plašās teritorijas atpūtai, pastaigām, ziemas baudīšanai.

    «Rīgas mežu» teritorijas atrodas galvaspilsētā un apmēram 40 – 50 km rādiusā ap to, pamatā – Ādažu, Ķekavas, Mārupes, Ogres, Olaines, Ropažu un Salaspils novados, kā arī Limbažu pusē. Uzņēmuma aprūpētos mežus var atrast arī www.mdps.rigasmezi.lv.

    «Rīgas mežu» teritorijās ir dabas daudzveidība un vērtības, kas reti sastopamas lielu pilsētu un to tuvumā esošajos mežos. Arī egles uzņēmuma mežos sastopamas reti – to ir tikai nepilni 10%. Turklāt tās ir speciāli audzētas mūsu kokaudzētavā «Norupe», lielākoties pašu stādītas mežā, koptas un arī sargātas no egļu astoņzobu mizgrauža uzbrukumiem.

    Necērtot Ziemassvētku eglīti Rīgas apkārtnes mežos, tiks pasargāti gan meži un to bioloģiskā daudzveidība, gan rekreācijas iespējas. Turklāt pats necirtējs izvairīsies no soda un no liekiem pirmssvētku kreņķiem. Šobrīd uzņēmuma mežsargi pastiprināti uzrauga savas apgaitas, īpašu uzmanību pievēršot tieši eglīšu jaunaudzēm. «Rīgas mežu» teritorijās izvietotas arī novērošanas kameras un uzņēmums regulāri sadarbojas ar tiesībsargājošajām institūcijām.

    Ilglaicīgāki un ilgtspējīgāki risinājumi

    Vienlaikus «Rīgas meži» aicina domāt par ilglaicīgākiem un ilgtspējīgākiem risinājumiem, lai pēc iespējas vairāk iedzīvotājiem būtu iespējas Ziemassvētkus svinēt pie augošas, nevis pie nocirstas zaļās rotas. Piemēram, kur tas iespējams – iestādīt eglīti daudzīvokļu mājas pagalmā, privātmājas dārzā vai apkaimes iedzīvotāju iecienītā atpūtas un pulcēšanās vietā.

    Atpūtas iespējas «Rīgas mežu» teritorijās

    Aicinām saģērbties atbilstoši laikapstākļiem, doties uz mūsu teritorijām gan Rīgā, gan Pierīgā atpūsties, baudīt ziemu, slēpot vai celt sniegavīrus!

    Meži ir skaisti piesniguši, bet sniegs ir kļuvis «smagāks», tādēļ vietām vērojamas zaru liekšanās jeb snieglieces. Tādēļ aicinām netuvoties kokiem, ja to zari ir pārāk noliekušies. Tāpat svarīgi nenovietot auto zem šādiem kokiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē